Cosun benoemt Mieke Philipsen tot CFO

04 OKT 2023 08:30 | Royal Cosun

Royal Cosun, een internationale plant-based agri-food coöperatie, kondigt aan dat Mieke Philipsen met ingang van 15 februari 2024 de functie van Chief Financial Officer gaat bekleden.

Mieke Philipsen (52), op dit moment CFO van Rousselot, start als CFO van Cosun. Ze volgt daarmee de huidige CFO Hans Schuil op. Mieke heeft een uitstekende staat van dienst in verschillende internationale, financiële functies en brengt waardevolle ervaring met zich mee op het gebied van procesoptimalisaties, fusies en overnames en de implementatie van bedrijfs- en digitale transformaties. Voor Rousselot heeft ze gewerkt voor PwC, Vanderlande Industries en Boskalis.

Hans Schuil, CFO van Cosun sinds 2016, gaat een nieuwe, belangrijke uitdaging aan als CFO en directielid van Cosun Beet Company, een van de businessgroepen van Cosun. Hans heeft een cruciale rol gespeeld in het slagvaardiger maken van de Finance discipline binnen Cosun en de vormgeving en implementatie van de strategie Unlock 25.

CEO Hans Meeuwis: “Ik ben verheugd met de komst van Mieke. Ik kijk ernaar uit om samen met Mieke en onze Cosun directie verdere invulling te geven aan onze belangrijke transitie-agenda en groei naar de toekomst. Hans wil ik graag bedanken voor zijn enorme commitment en de belangrijke rol die hij de afgelopen jaren heeft gespeeld voor Cosun, onze leden en medewerkers. Ik ben blij dat Hans in lijn met zijn persoonlijke ambities een belangrijke rol gaat spelen binnen Cosun Beet Company. Zowel Mieke als Hans wens ik veel succes en plezier in hun nieuwe rol.”

Mieke start per 1 november bij Cosun en neemt, na een zorgvuldige samenwerking en overdracht met Hans, de verantwoordelijkheden per 15 februari 2024 volledig over.

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw