Carice van Houten en Sieger Sloot maken podcast over klimaatcrisis

09 JAN 2024 07:00 | Carice van Houten en Sieger Sloot ism Cordaid en De Stroom

Het is nog niet te laat! In de spoedcursus Eerste Hulp Bij Uitsterven leer je wat je wél kunt doen in de strijd tegen de klimaatcrisis, in plaats van alle dingen die je niet meer mag. Cursusleiders Carice van Houten en Sieger Sloot ontvangen bekende cursisten in hun lokaal en vragen verschillende experts om raad.  

Deze podcastserie is een samenwerking tussen mediabedrijf De Stroom en ontwikkelingsorganisatie Cordaid.  ‘De gevolgen van klimaatverandering zijn nu al enorm. Door vaker voorkomende droogtes en overstromingen worden steeds meer mensen bedreigd in hun eerste levensbehoeften: toegang tot schoon drinkwater en voldoende voedsel.’, aldus Simone van Hamond van Cordaid. ‘In deze podcast slaan we de brug naar de zwaarst getroffenen. We zien dat de oplossing hier én daar ligt: stappen maken en bekendheid geven aan de klimaatcrisis die zich ver buiten Nederland voltrekt en de gevolgen daarvan voor de mensen die er mee moeten leven.'

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN

In Eerste Hulp Bij Uitsterven komt er elke aflevering een Bezorgde Nederlander langs. Onder andere Bridget Maasland, Henry van Loon en Maxim Hartman nemen deel aan de spoedcursus. Daarnaast krijgen de luisteraars wekelijks een masterclass van experts. Zij geven praktische tips over hoe je de aarde en je hoofd koel kunt houden en ook de klimaatpsycholoog staat onder de sneltoets.

In zes cursusdelen word je bijgepraat over de huidige klimaat situatie. Je leert over kapotte systemen en het is een zoektocht naar hoe jij kan bijdragen. De klok tikt en we kunnen samen echt iets doen. De spoedcursus die je misschien liever niet wil volgen, maar beter doe je het wel!

Eerste Hulp Bij Uitsterven is vanaf nu te beluisteren via alle podcast apps. 

 

Over de hosts

 

Carice van Houten won als actrice maar liefst 5 Gouden Kalveren en kende internationaal grote successen. Zo speelde ze onder andere in hitserie Game of Thrones. Toch lag haar focus afgelopen jaar vooral bij de klimaatcrisis. Carice maakt zich grote zorgen om onze planeet en sloot zich daarom onder andere aan bij actiegroep Extinction Rebellion. Sindsdien strijdt ze dagelijks voor rechtvaardiger klimaatbeleid en een gezonde aarde. De nieuwe podcastserie ‘Eerste Hulp Bij Uitsterven’ sluit perfect aan bij deze ambities.

Sieger Sloot speelt in tal van Nederlandse series, maar pakt tegenwoordig ook het podium om in actie te komen voor een beter klimaat. Zowel in de media, op de snelweg of als het moet zelfs in de rechtbank. Overal zet Sieger zich in voor een eerlijkere wereld waarin de grote vervuilers minder uitstoten. Met deze spoedcursus hoopt hij zo veel mogelijk luisteraars wakker te schudden en hen klimaatbewust te maken. Je bent namelijk niet alleen!

Over Cordaid

Cordaid richt zich als ontwikkelingsorganisatie met haar programma’s op de meest kwetsbare gebieden ter wereld, getroffen door armoede, conflict en klimaatverandering. Cordaid biedt hier noodhulp én structurele hulp zoals gezondheidszorg en onderwijs waardoor deze mensen zelf verandering in hun situatie kunnen brengen. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

 

Over De Stroom

De Stroom is als mediabedrijf actief over de volle breedte. Het bedrijf maakt succesvolle podcastseries zoals Carice & Halina, De Podcast Psycholoog en Rookworst. Daarnaast produceert De Stroom series als Bedstay en het tv-programma Op De Matrix, dat in december elke werkdag te zien was op NPO3.

 

Neem voor meer informatie over de podcastserie contact op met Kaj Sipkens via kaj@de-stroom.nl of telefonisch via 06 57412262. We sturen je graag meer informatie en/of audio- en beeldmateriaal toe. 

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid