HOND2022: leerzaam dagje uit voor hond en gezin

28 NOV 2022 15:05 | Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

Ruim zevenduizend hondenliefhebbers uit alle windstreken verzamelden zich afgelopen weekend in het WTC Expo te Leeuwarden voor het hondenevenement HOND2022. Net zoals bij voorgaande edities stond het event ook dit jaar in het teken van ‘houden van honden’. Naast de hondenshows Fryslân Cup en Dutch Winner Show konden bezoekers genieten van een uitgebreid beursgedeelte en educatief programma boordevol demonstraties, lezingen en wedstrijden.

“Het evenement bood een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor hond en gezin. Bezoekers maakten tijdens de demonstraties kennis met diverse hondensporten, variërend van FCI Agility en hoopers tot jachttraining en dog dance. Tijdens de diverse lezingen kon men onder meer alles over hondententoonstellingen te weten komen ”, aldus organisator Mark Wisman. 

Aan de hondententoonstellingen namen dit jaar ruim 5000 honden deel die gezamenlijk bijna 300 rassen vertegenwoordigen. Voor de Fryslân Cup en Dutch Winner Show was een internationaal team van de beste keurmeesters aangetrokken. De ‘Best in Show’ titel van de Fryslân Cup werd op vrijdag gewonnen door de Greyhound van Ina Koulermou. De ‘Best in Show’ Winner 2022 werd de Engelse Springer Spaniel van Daphne van den Brink. Nederlands kampioen in Junior Handling werd Meike Steenbergen met haar Australian Shepherd.

Meer binnen de rubriek Dieren