Aanstaand weekend HOND2022 in het WTC Expo te Leeuwarden

22 NOV 2022 09:00 | Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

LEEUWARDEN – Aanstaande vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november verzamelen zich in de WTC Expo te Leeuwarden duizenden honden en baasjes uit alle windstreken voor het hondenevenement HOND2022. Het evenement bestaat naast de hondenshows Fryslân Cup en de 131ste editie van de Dutch Winner Show, uit een demonstratiegedeelte en een educatief programma met workshops, wedstrijden en lezingen. Alles over het geliefde huisdier: de hond.

Twee hondenshows

Tijdens de Fryslân Cup op vrijdag en tijdens de Dutch Winner Show op zaterdag en zondag, nemen bijna 5000 honden deel aan de individuele raskeuringen in 28 ringen. De bezoekers wandelen als het ware door een tot leven gekomen hondenencyclopedie: van Labrador tot rassen die niet vaak voorkomen.

Dagje uit 

Er is nog veel meer te zien en te doen op Hond2022. Het evenement biedt gedurende drie dagen een diversiteit aan activiteiten voor hond en gezin, waarbij ‘houden van honden’ centraal staat. Bezoekers maken kennis met diverse hondensporten, honden die dansen met hun baas, springen over hindernissen, frisbees vangen, slalommen of door hoepels rennen. Er zijn demonstraties van ‘honden met een baan’, zoals assistentiehonden en jachthonden. Ook worden er diverse lezingen gegeven over o.a. de voordelen van een stamboomhond en uitleg over een hondenshow. In de stands vinden bezoekers allerlei hondenproducten. Dit alles maakt Hond2022 tot een complete, leerzame en vooral gezellige dag uit voor hondenliefhebbers.

Hond2022 vindt plaats op 25, 26 en 27 november in de WTC Expo te Leeuwarden. Bezoekers profiteren in de online ticketshop van voorverkoopkorting per ticket. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met twee kinderen en een hond verkrijgbaar. Parkeren is gratis.

Hond2022 is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.HOND2022.nl.

Het evenement Hond2022 is een initiatief van Raad van Beheer. De Raad van Beheer is de organisatie in Nederland die staat voor de relatie tussen mensen en honden. Hierbij gaat het niet alleen om allerlei activiteiten die je met je hond kunt doen, zoals sporten of showen, maar ook om het fokken van gezonde honden. Kynologie staat voor alles wat te maken heeft met deze bijzondere relatie. Daarom is de volledige naam ook Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. In het buitenland spreken ze meestal over ‘Kennel Club’. Bezoekers profiteren in de online ticketshop van €2,50 voorverkoopkorting per ticket. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met twee kinderen en een hond verkrijgbaar voor €30,00. Parkeren is gratis. Voor direct contact voor een interview kunt u contact opnemen met Mark Wisman via 06-53273669, bij geen gehoor graag via sms of WhatsApp. Voor aanvullende informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen via communicatie@raadvanbeheer.nl . Ook de pers is van harte welkom op Hond2022. Via communicatie@raadvanbeheer.nl kunt u uw perskaart bestellen.

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur