Rli brengt op 23 november 2021 advies uit over sturing op de ruimtelijke ordening

05 NOV 2021 15:31 | Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur

Op 23 november 2021 brengt de Rli zijn advies ‘Geef richting, maak ruimte!’ uit. Nederland staat voor ingrijpende maatschappelijke opgaven rond klimaat, energie, wonen en landbouw die ruimtelijk hun beslag moeten krijgen. Daarmee staat het Nederlandse land(schap) aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. Tegelijkertijd zijn het nationale beleid en de regels voor de fysieke leefomgeving in Nederland sterk in beweging. Is het huidige ruimtelijke beleid, met de kaders van de Nationale Omgevingsvisie en de Omgevingswet, voldoende toegerust voor het aanpakken van de grote ruimtelijke opgaven in de fysieke leefomgeving? Erik Jan van Kempen, programma-directeur-generaal Omgevingswet, zal het advies namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) op 23 november 2021 in ontvangst nemen.

Het advies richt zich naast integraliteit op ontwerpkracht, burgerbetrokkenheid, uitvoeringskracht en brede welvaart. De opgaven van deze tijd bieden de kans Nederland duurzamer, toekomstbestendiger, mooier en aantrekkelijker te maken. De Rli doet daartoe zes aanbevelingen.

Lees meer over het advies ‘Geef richting, maak ruimte!’

Interviewverzoeken en embargo

Mocht u aandacht willen besteden aan het advies, dan kunt u een interviewafspraak aanvragen met de voorzitter van de Rli, Jan Jaap de Graeff of Jantine Kriens, voorzitter van de commissie die het advies heeft voorbereid via miep.eisner@rli.nl. Bij belangstelling kunt u voorinzage krijgen. Op publiceren rust een embargo tot 23 november 2021, 11:30 uur.

Voor meer informatie over het advies kunt u contact opnemen met Lianne van Duinen, projectleider, lianne.vanduinen@rli.nl of 06 15369330. Voor het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met Miep Eisner, communicatieadviseur, miep.eisner@rli.nl 0615369339. Vanaf 23 november 11:30 uur kunt u het persbericht en advies downloaden via www.rli.nl Volg ons op Twitter @raadrli en twitter mee met #RegieOpRuimte Over de Rli De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is een onafhankelijke adviesraad voor regering en parlement. De raad adviseert gevraagd en ongevraagd over hoofdlijnen van beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur. De raad behandelt met name strategische maatschappelijke vraagstukken van ruimtelijke inrichting en economie, wonen, milieu, voedsel en grondstoffen, natuur, landbouw, mobiliteit en veiligheid. Voorzitter is ir. J.J. (Jan Jaap) de Graeff. www.rli.nl

Meer binnen deze rubriek