TVM foundation draagt bij aan duofiets voor Het Vlisthuis

17 MRT 2023 09:43 | TVM foundation

Het Vlisthuis in Schoonhoven heeft mede dankzij de TVM foundation een elektrische duofiets kunnen aanschaffen voor haar bewoners. Jannie Ruitenbeek-Bos heeft namens Het Vlisthuis de symbolische cheque ontvangen uit handen van Nico Stam, bestuurslid van de TVM foundation.

Kleinschalige gespecialiseerde zorg

Mensen met dementie krijgen in het Vlisthuis in Schoonhoven kleinschalige gespecialiseerde zorg. Zij hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels en er zijn twee centrale woonkamers. Zorginstelling Dagelijks Leven, waar het Vlisthuis onderdeel van is, kiest daarbij voor een warme en persoonlijke aanpak, zodat de stap van zelfstandig naar begeleid wonen zo klein mogelijk is.

Jannie Ruitenbeek-Bos: "We zijn ontzettend dankbaar voor de donatie van de TVM foundation voor een duofiets. Door de duofiets kunnen onze bewoners samen genieten van de buitenlucht en meer bewegen, wat erg belangrijk is voor hun welzijn."

Samen op pad met de duofiets

De bewoners van Het Vlisthuis zijn graag buiten zodra het zonnetje schijnt. Daarnaast wandelen ze bijna dagelijks. Vanuit de bewoners kwam de vraag of er ook buiten gefietst kan worden. De TVM foundation wilde graag dat deze vraag positief beantwoord kon worden en droeg bij in de aanschafkosten van een elektrische duofiets. Zo kunnen bewoners en hun begeleider samen op pad. Goed voor de afwisseling en voor de lichaamsbeweging. Het Vlisthuis is nog op zoek naar enthousiaste Fiets vrijwilligers, zodat de fiets vaak gebruikt kan worden.

De heer Stam: "Als TVM foundation zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de wensen van de bewoners van Het Vlisthuis. We hopen dat de duofiets bijdraagt aan meer mooie momenten en plezierige uitstapjes voor hen."

De donatie werd aangevraagd door Gebr. Schouten

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Leden van de Coöperatie TVM en haar medewerkers kunnen een aanvraag doen. De aanvraag voor de duofiets werd ondersteund door Gebr. Schouten uit Poslbroek. Zij zijn als verzekerde lid van de Coöperatie TVM. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

 

NIET VOOR PUBLICATIE Meer informatie over bovenstaande kunt u krijgen bij Jolanda Metselaar-Vos, bestuurslid van de TVM foundation en expert klantcommunicatie bij TVM verzekeringen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: +31 (0)528 29 24 49. Foto Bijschrift: 1. Nico Stam overhandigt namens de TVM foundation de cheque aan Het Vlisthuis 2. De duofiets is enthousiast ontvangen

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen