PONG tentoonstelling in het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

12 OKT 2017 10:23 | Stichting Bonami SpelComputers

Zwolle, 12 oktober - Aanstaande dinsdag, 17 oktober is de officiële opening van de PONG tentoonstelling in het Bonami SpelComputer Museum te  Zwolle. De vaste collectie van het museum wordt dan uitgebreid met maar liefst 400 verschillende PONG TV spellen, uit de privé collectie van verzamelaar Rene Lips.  De uitgebreide collectie bestaat uit spelsystemen van 1972 tot 1984 en komen van over de hele wereld.

Wat is PONG?

PONG is één van de eerste videospellen. Het werkt met batjes (slechts een wit verticaal streepje) aan de linker- en rechterkant van het scherm, de witte stip is het balletje. De bedoeling is het balletje achter het batje van de tegenstander te krijgen, zo kun je een punt scoren.

Rene Lips verzamelt al 20 jaar PONG spelcomputers en heeft een indrukwekkende collectie opgebouwd. In de loop der tijd heeft Rene een voorliefde ontwikkeld voor de eerste PONG systemen, wat heeft geresulteerd in de indrukwekkende collectie die vanaf heden in het spelcomputer museum te bewonderen is.

"Een PONG voorstelling? Dat is uniek, dacht ik toen ik met Rene sprak. Met trots kijk ik naar het resultaat, 80 meter PONG machines, vanaf de allereerste. Geweldig om al dit erfgoed bij elkaar te zien staan. Ik vind het een echte eer om dit te mogen tentoonstellen," aldus John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle.

Bonami SpelComputer Museum

Het Bonami SpelComputer Museum heeft een enorme collectie computers, spelcomputers, arcadekasten, en flipperkasten, welke op chronologische volgorde staan opgesteld, op een totale oppervlakte van maar liefst 3000 m2. Er kunnen ruim 250 bezoekers gelijktijdig op de verschillende machines spelen, van de eerste PONG systemen tot de nieuwe Nintendo Switch en de SNES Classic Mini. Het is een leerzaam, maar vooral interactief uitje voor jong en oud!

Het spelcomputer museum is het gehele jaar te bezoeken van  dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur en is gevestigd aan Westerlaan 51a, 8011CA te Zwolle (nabij het Centraal Station).  De entreeprijs is 14 euro (vanaf 5 jaar), parkeren kan voor de deur en is gratis.

Dit is een origineel bericht van
Stichting Bonami SpelComputers

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Musea