Robot tentoonstelling van Chriet Titulaer in het Bonami SpelComputer Museum

24 OKT 2024 17:21 | Stichting Bonami SpelComputers

Op vrijdag 8 november 2024 gaat bij het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle een bijzondere robot tentoonstelling van start. Het gaat om de privé verzameling van Chriet Titulaer. De expositie bestaat uit circa 250 robots, 50 ruimtevaart speelgoed exemplaren en 25 foto camera’s.

Chriet Titulaer (1943 - 2017) had een hoge mate van interesse in wetenschap en techniek. In de jaren ‘70 en ‘80 was Titulaer een bekende Nederlandse televisiepresentator. Hij heeft onder andere live televisieverslag gedaan van de eerste maanlanding in 1969.

Van huis uit was Chriet Titulaer sterrenkundige. Ook schreef hij, naast het presenteren van TV programma’s als ‘Wondere Wereld’, heel veel populaire wetenschappelijke boeken en verhalen in een scala van tijdschriften.

Gedurende zijn leven heeft Titulaer een uitgebreide collectie mechanische robots verzameld. Het is voor het eerst dat deze unieke privé collectie opengesteld wordt voor het publiek. 

Bezoekers van het Bonami SpelComputer Museum kunnen de robot tentoonstelling vanaf vrijdag 8 november 2024 om 11:00 komen bekijken. Familie van Chriet Titulaer zal tevens bij de opening aanwezig zijn.

John Groenewold, directeur van het Bonami SpelComputer Museum, zegt: “Chriet Titulaer is een belangrijke influencer geweest op het gebied van wetenschap en technologie. Wij voelen ons dan ook zeer vereerd zijn privécollectie tentoon te mogen stellen in ons museum.”

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Ook zijn er ruim 50 speelbare opstellingen aanwezig, waar het publiek naar hartenlust kan spelen op tal van legendarische exemplaren.

Het 3.250 m2 museum beschikt tevens over een ruime arcadehal, met meer dan 75 retro-arcadekasten en verschillende flipperkasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.

Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Een entreekaartje kost €18,50 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime eigen parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Kom ook de nostalgie van vroeger proeven. Door een bezoek te brengen aan het museum kunt u genieten van een gezellig dagje uit en draagt u tevens bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u graag van harte welkom!

Bonami SpelComputer Museum : https://computermuseum.nl

Bonami SpelComputer Museum - Ossenkamp 4, 8024AE Zwolle

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur