PS5 DualSense Spider-man controller bij Bonami SpelComputer Museum

06 DEC 2021 11:57 | Stichting Bonami SpelComputers

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle is verheugd te kunnen melden dat bezoekers binnenkort een unieke handgemaakte PlayStation 5 DualSense Spider-man controller kunnen komen bewonderen. De game pad is ontworpen door de Italiaan Giuseppe Spinelli (Snoreyn) en geverfd door airbrush artiest Enrico Bertagnoli (Berta). Het project is tot stand gekomen dankzij de Nederlandse tech-website LetsGoDigital. Het SpelComputer Museum is de enige locatie in Nederland waar je deze bijzondere controller kunt komen bekijken.

PS5 DualSense controller

Custom-made DualSense Spider-man controller

LetsGoDigital en Snoreyn waren eerder dit jaar ook betrokken bij het vormgeven van de PlayStation 5 Experience Zone in het museum. De Sony PS5 console staat alweer verschillende maanden bespeelbaar opgesteld voor het publiek. Vanaf de Kerstvakantie 2021 kunnen bezoekers ook kennismaken met de custom-made DualSense Spider-man controller, die in een speciaal daarvoor ontworpen displayframe tentoongesteld zal worden.

De gamepad is rijkelijk versierd met een glanzend spinnenweb. De donker chroomrode kleurstelling reflecteert prachtig in het licht. Op de touchpad van de zwarte game controller is het kenmerkende slogan ‘Be Yourself’ te lezen. Verder zijn er diverse rode elementen aangebracht op en rondom de knoppen, deze geven de DualSense controller een volledig eigen identiteit mee.

Berta heeft zelfs kans gezien om de lichtbalk rood te verven, waardoor deze daadwerkelijk andere kleurcombinaties toont wanneer ingeschakeld. Ook tijdens het opladen is deze rode gloed zichtbaar. Het is de enige DualSense controller ter wereld met een gemodificeerde lichtbalk.

Sony PlayStation 5 DualSense controller

Bonami SpelComputer Museum in Zwolle

Het Bonami SpelComputer Museum is Nederlands grootste museum op het gebied van computers en spelcomputers. Via een interactieve tijdlijn wordt de gehele geschiedenis van de (spel-)computer uitgedragen, van de jaren ’60 tot nu. Het 3.250 m2 museum beschikt ook over een ruime arcadehal met meer dan 60 retro-arcadekasten en flipperkasten. Alle spelapparaten staan afgesteld op vrij spelen.

Het Bonami SpelComputer Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag en zaterdag kunt u ook terecht in de avonduren, van 18:00 tot 22:00. Eerste kerstdag is het museum gesloten, op tweede kerstdag zijn de deuren geopend. Een entreekaartje kost €15 per persoon. Het museum is gevestigd aan de Ossenkamp 4, te Zwolle. Bezoekers kunnen gratis parkeren op de ruime parkeerplaats dat zich rondom het gebouw bevindt.

Kom ook de nostalgie van vroeger proeven. Door een bezoek te brengen aan het museum kunt u genieten van een gezellig dagje uit en draagt u tevens bij aan de instandhouding van het culturele erfgoed. Wij heten u graag van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op LetsGoDigital: https://nl.letsgodigital.org/spelcomputers-games/sony-ps5-dualsense-controller/

Bonami SpelComputer Museum: computermuseum.nl

Online reserveren: tickets.computermuseum.nl

Bonami SpelComputer Museum - Ossenkamp 4, 8024AE Zwolle

Dit is een origineel bericht van
Stichting Bonami SpelComputers

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Media industrie