Amsterdamse kinderburgemeester opent Krakeling Festival 2021

06 OKT 2021 13:39 | Theater De Krakeling

Beste persrelatie,

Op vrijdagavond 8 oktober barst Het Krakeling Festival 2021 los: tien dagen lang de mooiste, beste en meest bijzondere jeugdtheatervoorstellingen op diverse locaties in Amsterdam. Het festival zal feestelijk geopend worden door de kinderen van de Krakeling KinderRaad en de Amsterdamse kinderburgemeester Dominic. 

In 2018 organiseerden De Krakeling de eerste editie van het Krakeling Festival. Dat smaakte naar meer. Vandaar dat we nu in 2021 – na een afgelaste versie in 2020 – de draad weer oppakken. Vanaf nu komt er ieder jaar in oktober een Krakeling Festival, met als festivalhart onze nieuwe locatie op Cultuurpark Westergas. Maar we willen ook op andere plekken in de stad neerstrijken met geweldige voorstellingen: dit jaar zijn onze partners: Theater Bellevue, Podium Mozaïek en het Stenen Hoofd. Het programma omvat dit jaar wegens de geldende restricties geen internationale voorstellingen. Volgend jaar zullen we die hopelijk weer naar Amsterdam kunnen brengen. 

Openingsvoorstelling Gouden Koets van Urban Myth 

De opening van het Krakeling Festival vindt plaats op vrijdagavond 8 oktober met de première van de familievoorstelling De Gouden Koets van Urban Myth, een coproductie met De Krakeling  en STIP producties.  

De Gouden Koets, met Birgit Schuurman als kroonprinses Wilhelmina en Urvin Monte als Kwadjo, nodigt bezoekers uit met een andere blik te kijken naar de Nederlandse identiteit en onze koloniale geschiedenis. De theatervoorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Amsterdam Museum waar op dit moment de tentoonstelling De Gouden Koets staat. 

Het Krakeling Festival 8 t/m 17 oktober 

In en om De Krakeling staat tijdens het festival van alles te gebeuren. Bijzonder binnen dit festival is de voorstelling Jonas in de Walvis (8+), deze voorstelling wordt gespeeld vanuit een reusachtige sculpturale walvistent. Een belevenis voor de hele familie! Dat op de zeer toepasselijke locatie op het Stenen Hoofd aan het IJ. Ook zijn de gevestigde theatergroepen weer onderdeel van dit festival. We mogen o.a. verwelkomen: Theater Artemis, BonteHond, Danstheater AYA, HNT Jong, Houten Huis, Studio 52nd, Toneelmakerij en Maas theater en dans. 

Dit festival voelt als een nieuw begin en we vieren dat we eindelijk ons publiek weer in groten getale kunnen ontvangen. Met dit festival willen we de verbeelding laten stromen en genieten van al het moois dat jeugdtheater heeft te bieden! Kijk voor meer informatie op de speciale festival webpage https://krakelingfestival.nl/

Noot voor redactie, informatie en data    Het Krakeling Festival 8 t/m 17 oktober – Theater De Krakeling en diverse locaties  Contact Ludmilla van der Kroon>> ludmilla@krakeling.nl    Theatervoorstelling De Gouden Koets 8+   Urban Myth i.s.m. Theater De Krakeling / STIP theaterproducties     Contact Urban Myth - Christy Ju >> publiciteit@urbanmyth.nl    beeld festival: Lieuwe Philipse

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur