''Zelfstandigen verdienen de vrijheid van het ondernemerschap''

16 SEP 2024 13:55 | HeadFirst Group
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Marion van Happen

Aanleiding:
https://www.rtl.nl/nieuws/economie/artikel/5470542/zzp-debat-tweede-kamer-handhaving-schijnzelfst...

In de Tweede Kamer vond donderdag het zzp-debat plaats, waarbij de handhaving van schijnzelfstandigheid een belangrijk agendapunt was. Regeringspartijen VVD, BBB, PVV en NSC zijn niet tegen het opheffen van het handhavingsmoratorium, maar maken zich zorgen dat de regels rondom inhuur van zelfstandigen nog steeds onvoldoende duidelijk zijn. Het ontwikkelen van nieuwe wet- en regelgeving voor het werken met zelfstandigen is in Nederland een dringende taak voor Eddy van Hijum, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De centrale vraag blijft: wanneer mogen organisaties zzp’ers inhuren en wanneer is een arbeidsovereenkomst vereist? Deze kwestie houdt beleidsmakers en overheden wereldwijd bezig.

Meer aandacht voor ondernemerscriteria en het individu

Nederland kan veel leren van landen als België, Duitsland, Canada en de Verenigde Staten (VS). Als internationale HR-tech dienstverlener worden wij dagelijks geconfronteerd met een verscheidenheid aan wet- en regelgeving. Deze internationale ervaringen bieden waardevolle inzichten voor Nederland. In België en Duitsland ligt de nadruk bijvoorbeeld sterk op de ondernemerscriteria en de identiteit van de werkende. Dit is een wezenlijk andere aanpak dan de Nederlandse.

Geen one-size-fits-all oplossing

Er bestaat geen standaardoplossing die voor iedereen werkt. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte blijft voor de wensen van de werkenden zelf. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat het merendeel van de zelfstandigen bewust kiest voor het ondernemerschap, vooral vanwege de autonomie en de controle over hun eigen werkdag. In landen zoals Canada en België speelt de ‘wil der partijen’ een belangrijke rol en wegen ondernemerscriteria zwaarder dan de omstandigheden tijdens de opdracht. Het is een gemiste kans voor Nederland als we geen waarde hechten aan deze factoren. Zelfstandigen die een marktconform uurtarief hanteren, een solide financiële administratie bijhouden en proactief nieuwe opdrachten verwerven, verdienen de vrijheid die het ondernemerschap biedt.

In een nieuw rapport presenteren HR-tech dienstverlener HeadFirst Group, ONL voor Ondernemers en onafhankelijk platform ZiPconomy waardevolle lessen die het nieuwe kabinet en de Nederlandse politiek kunnen leren van andere westerse landen. Dit rapport nodigt uit tot een stevige politiek-maatschappelijke discussie over de rol van zzp’ers op de arbeidsmarkt en onze perceptie van deze groep werkenden. Bekijk het gehele rapport op de website van HeadFirst Group >> https://headfirst.group/rapport/internationaal-perspectief-op-zzp-wetgeving/. Neem voor meer informatie over deze expert contact op via de woordvoerder Natasja Spooren, te bereiken via 06 - 151 924 85 of natasja.spooren-wassenaar@headfirst.nl.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen