Starters in gesprek over woningnood in provincie Gelderland

24 JAN 2023 15:52 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

NIJMEGEN - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in de provincie Gelderland. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden. Zij roept de politiek op om betaalbare starterswoningen van maximaal 260.000 euro te bouwen. En geeft starters de kans om tijdens een Baksteenberaad in gesprek te gaan met politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. Sinds vorig jaar zomer is in elke provincie een Baksteenberaad georganiseerd, nu is Gelderland aan de beurt. Alle input wordt vervolgens overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Donderdag 26 januari a.s. is Vereniging Eigen Huis met het Baksteenberaad in Nijmegen. Dit startersberaad vindt plaats bij Hubert van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van moderator Jasper van Dijk praten de aanwezigen over de hoge woningnood in de provincie Gelderland met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Bij het Baksteenberaad zijn aanwezig: Gedeputeerde Peter Kerris (PvdA) van de provincie Gelderland, fractievoorzitter Stefan Ruizendaal (D66) van de provincie Gelderland, raadslid Sander van der Goes (GroenLinks) van de gemeente Nijmegen, raadslid Delano van Luik (VVD) van de gemeente Nijmegen en diverse andere politici, NHG (Nationale Hypotheek Garantie), SNS Bank, woningcorporatie Woonwaarts, diverse huiseigenaren en koopstarters.

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het Baksteenberaad voor koopstarters in Nijmegen bij te wonen. Journalisten kunnen zich aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener van Vereniging Eigen Huis (zie noot voor de redactie). 

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De Baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in onder meer Groningen, Eindhoven, Almere, Assen en Middelburg. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze is inmiddels meer dan 100.000 keer ondertekend. 

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: donderdag 26 januari as. Waar: Hubert, zaal 1. Adres: Sint Hubertusstraat 10, Nijmegen. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij