Kom in actie tegen trombose, draag de steunkous!

12 OKT 2017 10:57 | Trombosestichting Nederland

De Trombosestichting vraagt op Wereld Trombose Dag, vrijdag 13 oktober, aandacht voor de gevaren van trombose met de presentatie van onze steunkous door acteur Bartho Braat. Met de aanschaf van de steunkous steunt u het tromboseonderzoek. Deze steun is hard nodig, want trombose komt vaak voor en is vaak fataal. Veel mensen denken bij trombose bovendien aan oude mensen. Dat is onterecht. 18 of 80, actief of niet, iedereen kan trombose krijgen. Trombose is ernstig en kan leiden tot invaliditeit en overlijden. Vandaar onze missie om op 13 oktober aandacht te vragen voor trombose.

Actie steunkous: draag de steunkous en vraag aandacht voor trombose!

Op 13 oktober, Wereld Trombose Dag, presenteert de Trombosestichting de steunkous. Een mooi en kleurrijk paar sokken voor iedereen. Tussen 8.00 en 9.30 uur overhandigt onze ambassadeur Bartho Braat het eerste exemplaar van de steunkous, tijdens een lekker ontbijt in restaurant Kade 80 in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

De presentatie vindt plaats in aanwezigheid van mensen die hun leven hebben zien veranderen door trombose. Zij delen graag hun ervaringen om het ziektebeeld meer bekendheid te geven! Net als de Nederlandse tromboseonderzoekers die hun zoektocht naar betere medicijnen graag toelichten.

Trombose: de grootste onbekende aandoening

Met deze steunkous vragen we aandacht voor trombose. Dat is hard nodig: trombose komt vaak voor en is ernstig. Eén op de 4 mensen overlijdt aan de gevolgen van trombose. Bij trombose blokkeert een ongewenst bloedstolsel de bloedstroom in een ader of slagader. Jaarlijks krijgen ruim 40.000 mensen een trombose in een ader in hun arm, been, of longen. En evenveel mensen krijgen een hart- of herseninfarct. Bijna de helft van de mensen met een ernstige trombose ontwikkelt het post-trombotisch syndroom (PTS). Zij moeten vaak levenslang medicijnen gebruiken en een (medische) steunkous dragen. Zij houden ernstige beperkingen over aan de trombose. Daarom is meer onderzoek naar trombose zeer hard nodig.

Steunkous: steun voor het tromboseonderzoek De steunkous is vanaf 13 oktober te bestellen via de website van de Trombosestichting voor 10 euro per paar. Draag de steunkous en steun het tromboseonderzoek!

Meer binnen deze rubriek