ECP Jaarfestival 'Een reis door 25 jaar digitalisering’ Koning bij 25-jaríg jubileum

26 OKT 2023 14:30 | ECP | Platform voor de InformatieSamenleving

16 november, 11.30-19.00 uur, Fokker Terminal (Den Haag)

Herinnert u zich de opvouwbare routekaarten nog? Of chatten via MSN? In een kwart eeuw hebben er ontzettend veel digitale ontwikkeling plaatsgevonden – een ware digitale revolutie. Op 16 november nemen we u bij het ECP Jaarfestival graag mee op reis. Om terug te blikken op alle mooie mijlpalen die bereikt zijn én vooruit te kijken naar de uitdagingen waar we voor staan. Dat doen we met ruim 1.000 gasten die zich met digitalisering in Nederland bezighouden. Bent u er ook bij?

ECP bestaat dit jaar 25 jaar. En dat vieren we graag met u. U kunt zich tijdens het Jaarfestival laten inspireren en u krijgt de mogelijkheid in gesprek te gaan met de sprekers over actuele thema’s. Wat is er bereikt op het gebied van o.a. online veiligheid en vertrouwen, digitale vaardigheden, technologie en strategische innovatie? Maar ook: voor welke uitdagingen staan we?

Koning bij 25-jarig jubileum

We zijn zeer verheugd dat Zijne Majesteit de Koning ook aanwezig zal zijn op het Jaarfestival. De Koning heeft van 2004 t/m 2013 deel uitgemaakt van de Raad van Advies van ECP. Naast een bezoek aan de tentoonstelling ’25 jaar ECP & Digitalisering’, spreekt hij met (ervarings)deskundigen over onder meer chat GTP en ethiek en actuele digitale dilemma’s die jongeren bezighouden.

  • Het is voor beperkt aantal media mogelijk de gesprekken die de Koning zal voeren toe te horen. Wilt u hier bij aanwezig zijn? Onderaan deze mail vindt u het aanmeldformulier waarop u dit aan kunt geven. Wij laten u uiterlijk een week voorafgaand aan het festival weten of u aanwezig kunt zijn. Het complete programma van de Koning vindt u hieronder (en op het aanmeldformulier).

In gesprek met sprekers over actuele thema’s

Met 18 inspirerende sessies in 3 break-out rondes, diverse learning tables en demo’s van partners bieden we voor ieder wat wils. Een greep uit het programma vindt u hieronder. Voor het complete programma, check www.ecp.nl/jaarfestival.

  • Wilt u aanwezig zijn tijdens de sessies? Dat kan. Of wilt u met één of meerdere sprekers doorpraten over de thema’s? U kunt dit aangeven op het formulier. We gaan voor u kijken wanneer dit mogelijk is tijdens het Jaarfestival.

We lichten graag de volgende onderdelen voor u uit:

 Opening

-      Lancering tijdlijn van 25 jaar digitalisering door Arie van Bellen, al 25 jaar algemeen directeur van ECP

-      Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid geeft een keynote over 25 jaar digitalisering

-      Gesprek over heden en verleden tussen jong en oud, met Frank Heemskerk en Roger van Boxtel beide oud ECP-voorzitters en leden van Jong ECP.

Break-out rondes

-      Van de verkiezingen en GenZ tot duurzame digitalisering en onze kijk op werk.

-      Van digitale vaardigheden in de zorg tot AI en digitalisering in China.

Spectaculaire afsluiting

-      Zoals u van ons gewend bent, maken we ook dit jaar de winnaar van het ‘Meest Digibewuste Kamerlid’ bekend. De genomineerden zijn: Hawre Rahimi (VVD), Barbara Kathmann (PvdA), Queeny Rajkowski (VVD) en Hind Dekker (D66).

-      Boegbeeld van Topsector ICT Jeannine Peek zal een belangrijke aankondiging doen op het plenaire podium.  

-      ‘De techniek staat voor iets’ een publicatie over ‘begeleidingsethiek’ wordt vers van de pers gelanceerd en door ECP en aangeboden aan de samenleving.

-      We sluiten spectaculair af met AI-expert Jim Stolze gevolgd door een netwerkborrel.

 We hopen u te mogen verwelkomen tijdens het ECP Jaarfestival.

Tot 16 november!

AANMELDFORMULIER PERS Wilt u ook aanwezig zijn tijdens het ECP Jaarfestival ’25 jaar digitalisering’? U kunt zich hier aanmelden. Op het formulier kunt u aangeven met wie u graag in gesprek wilt en of u bij sessies wilt zijn waar de Koning aanwezig is. Hieronder vindt u het programma van de Koning. Bezoek Koning | 12.30 – 14.00 uur Tijdens plenaire opening | 12.30 – 13.30 uur Gesprek Emissieloze thuiswerkplek | 13.31 - 13.39 uur Gesprek ChatGPT en Ethiek | 13.40 - 13:48 uur Gesprek Jong ECP | 13:49 - 13:58 uur Bezoek aan tentoonstelling 13:58 - 14:00 uur Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ECP, mevrouw Joyce Martina tel. 0704190309 of stuur een email naar jaarfestival@ecp.nl.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media