Persuitnodiging: Starters in gesprek over woningnood in provincie Utrecht

12 DEC 2022 15:56 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

UTRECHT - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in de provincie Utrecht. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden. Zij roept de politiek op om betaalbare starterswoningen van maximaal 260.000 euro te bouwen. En geeft starters de kans om tijdens een Baksteenberaad in gesprek te gaan met politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. De komende maanden wordt in elke provincie een Baksteenberaad georganiseerd. Alle input wordt vervolgens overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Donderdag 15 december a.s. is Vereniging Eigen Huis met het Baksteenberaad in Utrecht. Dit startersberaad vindt plaats in Café Keet in Utrecht van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van moderator Jasper van Dijk praten de aanwezigen over de hoge woningnood in de provincie Utrecht met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Bij het Baksteenberaad zijn aanwezig: Gedeputeerde Rob van Muilekom (PvdA) van de provincie Utrecht, Bouwend Nederland, NHG (Nationale Hypotheek garantie), SNS Bank, ABN AMRO Bank, CNV Jongeren, diverse huiseigenaren en koopstarters.

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het Baksteenberaad voor koopstarters in Utrecht bij te wonen. Journalisten kunnen zich aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener van Vereniging Eigen Huis (zie noot voor de redactie). 

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De Baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in Groningen, Eindhoven, Almere, Assen en Middelburg. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze is al bijna 100.000 keer ondertekend. 

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: donderdag 15 december as. Waar: Café Keet. Adres: Kanaalweg 30, Utrecht. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij