Europese Verkiezingen: Michiel Hoogeveen kandidaat-lijsttrekker JA21

02 FEB 2024 16:10 | JA21

Het bestuur van JA21 draagt Michiel Hoogeveen voor als kandidaat-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 6 juni aanstaande. “Wij zijn trots en opgetogen dat Michiel onze Europese lijst wil aanvoeren,” zegt partijvoorzitter Adrien de Boer.

In het Europees Parlement zet Hoogeveen zich in voor minder regeldruk, meer vrijhandel en een zuinige Europese Unie. Hoogeveen: “De EU is voor Nederland van waarde als gemeenschappelijke markt. Maar politici die allang niet meer denken vanuit nationale belangen hebben telkens meer bevoegdheden aan Brussel overgedragen. Hierdoor is de EU een logge, centralistische bureaucratie geworden. Het huidige beleid leidt onvermijdelijk tot socialisme en onvrijheid. De komende verkiezingen zijn daarom cruciaal. Als de EU het vertrouwen van de bevolking wil terugwinnen, moet het eindelijk eens gaan luisteren naar de kiezers. Dat betekent: de Europese buitengrenzen sluiten voor illegale immigratie, kiezen voor economische vrijheid en de soevereiniteit van lidstaten weer respecteren. Dat is de visie van JA21 op Europa."

Volgens partijvoorzitter De Boer heeft JA21 een uniek verhaal: “Europese samenwerking is goed, maar wij blijven ons met hand en tand verzetten tegen de alsmaar uitdijende Brusselse bureaucratie. Die strijd kunnen wij het beste voeren vanuit het Europees Parlement. Met Michiel Hoogeveen aan het roer hebben wij alle vertrouwen in een succesvolle campagne.”

Op de eerstvolgende ALV wordt de voordracht van Hoogeveen voorgelegd aan de leden van JA21.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid