Zomerse week in Tour de France met kans op stevige onweersbuien

08 JUL 2024 13:27 | Weeronline

Tijdens de komende week staat er een zomers weertype op het programma in Midden- en Zuid-Frankrijk. Donderdag is het drukkend warm en stijgt het kwik zelfs tot 34 graden. Droog blijft het niet, want op meerdere dagen is kans op een stevige onweersbui.

 Dinsdag: heet met kans op een onweersbui

De etappe van Orléans naar Saint-Amand-Montrond verloopt zomers. Bij de start is het een graad of 26 en onderweg loopt het kwik op naar ruim 30 graden. De rit gaat in een nagenoeg rechte lijn naar het zuiden en de zwakke tot matige zuidenwind staat dus constant tegen. Aan het einde van de middag kunnen stapelwolken uitgroeien tot onweersbuien. Als het meezit is dit pas na de finish, maar als het tegenzit precies in de finale.

Woensdag: regen- en onweersbuien

In de etappe van Évaux-les-Bains naar wintersportoord Le Lioran moet flink geklommen worden. Ook tijdens deze etappe is grote kans op regen- en onweersbuien. Tijdens zonnige momenten onderweg is het circa 25 graden. In de laatste 50 kilometer van de etappe wordt op grotere hoogte gefietst en ligt de temperatuur een aantal graden lager. 

Donderdag: snikheet

Snikheet wordt het voor de renners en de toeschouwers tijdens de etappe van Aurillac naar Villeneuve-sur-Lot. In de finishplaats wordt een maximumtemperatuur verwacht van 34 graden en door de hoge luchtvochtigheid voet het nog warmer aan. Er is opnieuw kans op een fikse onweersbui tijdens de finale of er net na.

Vrijdag: een stuk koeler

Een stuk koeler is het in de etappe naar Pau. Door een stevige westenwind wordt het in deze klassieke aankomstplaats niet veel warmer dan een graad of 20. Er is deze vrijdag kans op regen. Mogelijk breekt in de loop van de dag de zon door.

Pyreneeënweekend grotendeels droog en zonnig

Zoals het er nu voorstaat verlopen de etappes in het weekend zonnig. Een lokale onweersbui in de bergen is zaterdag niet helemaal uitgesloten, maar de kans dat de renners hiermee te maken krijgen is zeer klein. Het is niet al te heet met in de dalen veelal 21 tot 25 graden. Op de top van de Tourmalet zal het slechts een graad of 13 zijn.

Dit bericht online: https://www.weeronline.nl/nieuws/8-7-weer-tour-de-france-etappes

Meer binnen de rubriek Sport