Nieuw luistervoer: podcast Roedel van twee

24 MRT 2022 12:39 | KNGF Geleidehonden

In de nieuwe podcastserie ‘Roedel van twee’ zijn verhalen van hulphondenbazen op een bijzondere manier te horen. Al luisterend geeft KNGF Geleidehonden een uniek inzicht in de verschillende werelden die hulphonden openen voor hun bazen met een beperking. Soms zijn dat grote stappen of dromen, zoals succesvol zijn in een baan of topsporter worden, en soms zit het in de ‘kleinere’ dingen, zoals zelfstandig naar het strand of restaurant kunnen.

Bijzonder pact tussen hond en mens

De rode draad van de podcasts vormt het bijzondere pact dat mens en hond al lang geleden hebben gesloten. De tegengestelde belangen van de mens en de wolf zijn veranderd in een gezamenlijk belang in de samenwerking tussen mens en hond. Hoe is het om je te laten leiden door een geleidehond? Hoe ontstaat zo’n teamverband? De podcast neemt de luisteraar mee in de levens van alle mensen die met knappe geleidehonden te maken hebben. 

Podcast opent de wereld van KNGF

Aflevering 1 gaat over de wereld van Corine en haar blindengeleidehond Vikas. Corine vertelt openhartig over het moment dat haar vorige blindengeleidehond met pensioen ging en de impact die dat op haar dagelijks leven had. Ook is te horen hoe instructeur Kees een examen afneemt bij een hond in opleiding. De daarop volgende afleveringen gaat over de wereld van mensen met andere hulphonden, zoals een buddyhond PTTS of buddyhond autisme en hulphonden die mensen in een rolstoel bijstaan. Kennelmedewerkers vertellen hoe ze de honden op school in de watten leggen zodat ze optimaal kunnen leren. 

Vijfdelige podcast verschijnt tweewekelijks 

Roedel van twee is een vijfdelige podcast van KNGF Geleidehonden. Aan de hand van de persoonlijke verhalen kunnen luisteraars zich identificeren met de diverse groep mensen met een hulphond, én bekend raken met het veelzijdige werk van KNGF Geleidehonden. De podcast is geproduceerd door deStudio.

Aflevering 1 is vanaf 24 maart te beluisteren via www.geleidehond.nl/podcast en via de bekende podcastkanalen. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering online. Beluister hier de trailer.

Beeldmerk podcast

 

Over KNGF Geleidehonden (Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds) KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een hulphond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid en opent letterlijk werelden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de organisatie tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

Meer binnen deze rubriek