'Het beste voor de woningmarkt is dat er geen paniek ontstaat'

19 APR 2022 16:58 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jeroen Wilhelm, Cribb, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Hypotheekrente blijft maar oplopen, tarieven weer richting 3 procent | Geld | Telegraaf.nl

Nieuws van de woningmarkt leidt steeds vaker tot grote krantenkoppen. Nu stijgt de rente en vervolgens staan daar weer de kranten vol mee. Het nieuwe normaal is dat we elkaar de schik op het lijf jagen. Tenminste zo lijkt het.

Ja, de rente stijgt en nee, de prijzen dalen (nog) niet. De prijsstijging daalt en dat is heel wat anders dan de prijs zelf. Zodra er nieuwe kwartaalcijfers vanuit de NVM komen, worden alle cijfers enorm uitvergroot. Gelukkig blijft de NVM er zelf rustig onder en geeft ze goed duiding.

Keep calm and carry on

De huizenmarkt is geen cryptomarkt. Hoewel de ontwikkelingen wel steeds sneller gaan, moeten we gewoon rustig blijven. Het beste voor de woningmarkt is dat er geen paniek ontstaat. Zoek je een huis, blijf gewoon stug doorzoeken. Blijf rekenen en kijken naar je mogelijkheden. Haak niet af, maar neem de tijd. Er zijn veel marktpartijen actief om te zorgen dat de woningmarkt in beweging blijft. Van nieuwbouw tot technologische oplossingen.

Jeroen Wilhelm is managing director en co-founder Cribb.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed