Persuitnodiging vervalt: 'Baksteenberaad' over woningnood in Haarlem verplaatst

17 NOV 2022 11:17 | Vereniging Eigen Huis

** PERSUITNODIGING VERVALT **

HAARLEM - Op donderdag 17 november zou van 19.30 tot 21.00 uur in DeDAKKAS in Haarlem het Baksteenberaad plaatsvinden van Vereniging Eigen Huis. Hierbij gaan koopstarters, politici, bewoners, geldverstrekkers en projectontwikkelaars met elkaar in gesprek over de hoge woningnood in de regio Haarlem. Dit startersberaad is vanavond afgelast en zal worden verplaatst naar februari 2023. 

Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in de regio Haarlem. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden door de politiek op te roepen om betaalbare starterswoningen te bouwen en ervoor te zorgen dat zij de stem van starters horen. Dat laatste doet de vereniging in de vorm van een baksteenberaad waarin de aanwezigen praten over mogelijke oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. De komende maanden wordt in elke provincie een baksteenberaad georganiseerd. Alle input wordt overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Starters kunnen zich voor het evenement aanmelden via: baksteenberaad@eigenhuis.nl

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in Groningen, Eindhoven, Almere en Assen. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze is al bijna 100.000 keer ondertekend. 

Club WOWW

Samen met Lowlands is Vereniging Eigen Huis ook het initiatief Club WOWW (Wonen om te Wonen Woningen) gestart om starters een kans te geven op een betaalbare nieuwbouwwoning. Hierbij stellen gemeenten, projectontwikkelaars en geldverstrekkers een stuk grond beschikbaar om deze woningen op te realiseren. 

Wilt u zich alvast voor volgend jaar opgeven voor het Baksteenberaad in Haarlem? Dan kunt u zich als geïnteresseerde aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij