UN gezant Koningin Máxima en President van De Nederlandse Bank spreken op FMO conferentie

26 SEP 2023 13:49 | FMO

UN gezant Koningin Máxima en President van De Nederlandse Bank spreken op FMO conferentie, 500 financiële leiders aanwezig

Op 3 en 4 oktober houdt FMO haar Future of Finance conferentie in Amsterdam. Het evenement zal ongeveer 500 vertegenwoordigers van banken en financiële instellingen uit zo'n 60 landen bijeenbrengen om te bespreken hoe financiën kunnen bijdragen aan klimaatactie, gelijkheid en duurzame economische groei.

Onder de naam ‘Waves of Change’ biedt het tweejaarlijkse evenement leiders uit de financiële sector, het maatschappelijk middenveld en de overheid de gelegenheid om ervaringen en kennis te delen over onderwerpen als de beoordeling van klimaatrisico's, kunstmatige intelligentie (AI) en ethiek, trends in digitale transformatie en klimaat gedreven productinnovatie. Andere onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de toekomst van open bankieren, investeren in fragiele staten, financiële inclusie in een digitaal tijdperk, succesvolle duurzaamheidsstrategieën, de volgende stap in microfinanciering en het NASIRA-garantieprogramma.

Hare Majesteit Koningin Máxima zal een van de keynote sprekers zijn. Als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling spreekt zij over het belang van veilige, goed toegankelijke en betaalbare financiële diensten die mensen beschermen en economische ontwikkeling bevorderen.

Andere keynote sprekers zijn Klaas Knot, voorzitter van De Nederlandsche Bank, auteur Chris Skinner en professor Joyeeta Gupta. Zij zullen het hebben over respectievelijk de rol van de Financial Stability Board, de kansen en risico’s van AI, en over klimaatbestendigheid en inclusieve ontwikkeling. 

Michael Jongeneel CEO van FMO: ,,We zijn zeer vereerd dat UNSGSA Koningin Máxima in een podiumgesprek met ons deelt hoe veilige en betaalbare financiële diensten kunnen bijdragen aan het opbouwen van een buffer voor de meest kwetsbare mensen en hen kunnen helpen om te investeren in hun toekomst. In de nasleep van de pandemie en in een tijd van geopolitieke ontwrichting staan financiële instellingen voor grote uitdagingen en nieuwe kansen. Ze worden opgeroepen om klimaatmaatregelen te ondersteunen en moeten tegelijkertijd klimaatrisico's beheren. Ze moeten technologie integreren in klantrelaties, terwijl de externe omgeving complexer wordt. Tijdens Future of Finance verkennen we deze dynamiek en richten we ons op de kansen die zich voordoen."

Het evenement begint op 3 oktober en biedt twee dagen vol sprekers, workshops en gelegenheid tot netwerken. Het evenement wordt gehouden in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom op Future of Finance. Een accreditatie is noodzakelijk, zie hier om deze te verkrijgen. Accreditatie kan verkregen worden tot 17.00 uur op donderdag 28 september ’23.

Ga voor meer informatie over het evenement naar: https://fof.fmo.nl/.

Over FMO  FMO is de Nederlandse ontwikkelingsbank voor ondernemers. Als toonaangevende impactinvesteerder ondersteunt FMO duurzame groei van de particuliere sector in ontwikkelingslanden en opkomende markten door te investeren in ambitieuze projecten en ondernemers. FMO gelooft dat een sterke particuliere sector leidt tot economische en sociale ontwikkeling en staat al meer dan 50 jaar ondernemers bij om lokale economieën inclusiever, productiever, veerkrachtiger en duurzamer te maken. FMO richt zich op drie sectoren met een grote impact op ontwikkeling: agribusiness, food &water, energie en financiële instellingen. Met een totale gecommitteerde portefeuille van EUR ~13 miljard, verspreid over meer dan 85 landen, is FMO een van de grotere bilaterale ontwikkelingsbanken in de particuliere sector wereldwijd. Voor meer informatie: www.fmo.nl.  Voor meer informatie kunnen journalisten contact opnemen met:   Monica Beek    Woordvoerder FMO   E: m.beek@fmo.nl  T: +31 70 314 7868  M: +31 6 46 63 78 68   

Meer binnen de rubriek Economie en geld