Franca Vossen treedt toe tot Management Board FMO

29 AUG 2022 17:13 | FMO

Den Haag, 29 augustus 2022 – Per 1 september 2022 treedt Franca Vossen toe tot de Management Board van FMO als Chief Risk Officer (CRO). Franca heeft ruime risico- en compliance-ervaring opgedaan in senior managementfuncties en bestuursfuncties bij onder meer: LeasePlan, DLL, NN Investment Partners, Fortis Investments en ABN AMRO Asset Management. Bij LeasePlan (2017-2020) was het opzetten en implementeren van de duurzaamheidsstrategie een van haar belangrijkste resultaten. Twee jaar geleden startte Franca haar eigen bedrijf Resilience, gericht op corporate governance diensten. Haar laatste functie was bij Triodos Bank, als CRO a.i.. Franca was in de loop der jaren ook non-executive director en lid van de Raad van Commissarissen bij verschillende organisaties. Zij zal haar huidige rol als commissaris bij Coöperatie VGZ voortzetten.

De benoeming van Franca is onderdeel van de uitbreiding van de Management Board van FMO, van drie naar uiteindelijk vijf leden. Dit houdt ook een functiewissel in voor Fatoumata Bouare binnen de Management Board; zij zal per 1 september de positie van Chief Risk & Finance Officer verruilen voor de positie van Chief Finance & Operations Officer. De invulling van de nieuwe functie van Co-Chief Investment Officer, naast onze huidige CIO Huib-Jan de Ruijter, zal hoogstwaarschijnlijk later dit jaar bekend worden gemaakt.

Dirk Jan van den Berg, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn zeer verheugd met de toevoeging van Franca aan de Management Board van FMO. Ze brengt niet alleen een schat aan ervaring in risico- en compliancemanagement met zich mee, ook past haar focus op duurzame financiering perfect bij de missie en visie van FMO. De benoeming van Franca is een belangrijke stap in de uitbreiding van de Management Board, waarmee de organisatie in een onzekere maar ambitieuze tijd wordt versterkt.”

Bij haar benoeming zei Franca: “Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van het FMO-team. Ondernemers ondersteunen in het vergroten van duurzame welvaart en bijdragen aan een toekomst waarin binnen de grenzen van de planeet wordt geleefd, is wat mij drijft. In mijn vorige posities en als topsporter heb ik geleerd te focussen, veerkrachtig te zijn en op zoek te gaan naar transformatieve innovaties. Ik geloof in diverse en inclusieve teams. Alleen kun je niet succesvol zijn. Met deze kennis en ervaring kijk ik er zeer naar uit om bij te dragen aan de doelstellingen van FMO.”

 

About FMO FMO is the Dutch entrepreneurial development bank. As a leading impact investor, FMO supports sustainable private sector growth in developing countries and emerging markets by investing in ambitious projects and entrepreneurs. FMO believes that a strong private sector leads to economic and social development and has a 50+ year proven track-record in empowering people to employ their skills and improve their quality of life. FMO focuses on three sectors that have high development impact: financial institutions, energy, and agribusiness, food & water. With a committed portfolio of EUR 9.3 billion spanning over 85 countries, FMO is one of the larger bilateral private sector development banks globally. For more information: please visit www.fmo.nl. For more information, journalists are welcome to contact: Monica Beek Media spokesperson E: m.beek@fmo.nl T: +31 70 314 7868 M: +31 6 46 63 78 68

Meer binnen deze rubriek