Uitnodiging Verkenning samenvallende duurzaamhiedsopgaven in de regio

18 MRT 2019 11:58 | Raad voor de leefomgeving en infrastructuur

Persuitnodiging presentatie ‘De som der delen: verkenning samenvallende opgaven in de regio’ op 26 maart 2019

Op dinsdag 26 maart 2019 brengt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) zijn verkenning ‘De som der delen’ uit over de samenvallende opgaven in de regio. De verkenning wordt aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland. De Commissaris van de Koning, Han Polman, neemt de verkenning in ontvangst.

De raad nodigt de media van harte uit om de aanbieding van de verkenning bij te wonen. U bent welkom aansluitend op het wekelijkse reguliere persmoment van GS.

Datum: dinsdag 26 maart 2019 van 14.00-14.30 uur

Locatie: Provinciehuis Abdij 6, Admiraliteitszaal, 4331BK, Middelburg

Aanmelden: aanmelding voor de presentatie is gewenst via e-mail: miep.eisner@rli.nl

Over de verkenning

Nationale duurzaamheidsopgaven manifesteren zich vaak tegelijkertijd op regionaal niveau en vallen daar samen met de ‘eigen’ opgaven van de regio. De Rli heeft in de ‘Zuidwestelijke Delta’ gekeken wat dit betekent voor de aanpak van deze opgaven. De raad keek hierbij naar vier opgaven die op deze regio een grote impact gaan hebben: energietransitie, kringlooplandbouw, transitie naar een circulaire economie en klimaatadaptatie. Op basis van de bevindingen in de Zuidwestelijke Delta trekt de Rli ook algemene conclusies die voor meer regio’s in Nederland gelden.

Lees hier meer over de verkenning ‘De som der delen’  https://www.rli.nl/Werk-in-uitvoering/samenvallende-duurzaamheidsopgaven-in-de-regio

Interviewverzoeken

Mocht u aandacht willen besteden aan de verkenning, dan kunt u een interviewafspraak aanvragen met de voorzitter van de Rli, Jan Jaap de Graeff, of met raadslid Co Verdaas, die de verkenning als commissievoorzitter heeft voorbereid, via miep.eisner@rli.nl of 06 15369339. Bij belangstelling kunt u voorinzage krijgen. Op publiceren rust een embargo tot 26 maart, 14.30 uur.

 

Voor meer informatie over de verkenning kunt u contact opnemen met Tim Zwanikken, projectleider, tim.zwanikken@rli.nl tel. 06 5287 4404. Voor aanmelding van de bijeenkomst en aanvragen interviews kunt u contact opnemen met Miep Eisner, communicatieadviseur, miep.eisner@rli.nl tel. 06 1536 9339. Vanaf 26 maart 2019, 14.30 uur kunt u het persbericht en verkenning downloaden via www.rli.nl Volg ons op Twitter @raadrli en twitter mee met #duurzameregio Algemene informatie De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het brede domein van de fysieke leefomgeving. De raad is onafhankelijk en adviseert gevraagd en ongevraagd over langetermijnvraagstukken. Voorzitter is ir J.J. de Graeff.

Meer binnen deze rubriek