De Funeral Fair: de grootste outdoor uitvaartbeurs van Nederland

24 JUN 2022 17:59 | RememberMe.nl

Appeltern - Inspiratie opdoen voor een persoonlijke uitvaart, informatie vergaren tijdens creatieve en interactieve workshops, live muziek, lekkere hapjes en drankjes, en het allerbelangrijkste: een frisse en energieke omgeving in de open lucht. Op 2 en 3 juli  opent de Tuinen van Appeltern haar deuren voor het grootste outdoor uitvaart event van Nederland: het Funeral Fair Festival. Funeral Fair wordt georganiseerd door het online uitvaart- & rouwmagazine RememberMe.nl

Steeds meer persoonlijke uitvaarten

Funeral Fair is te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur en is bedoeld voor iedereen. Want iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de onderwerpen uitvaart en rouw. Op een zeer laagdrempelige en warme manier kun je zien, horen en beleven wat er allemaal te doen en te halen valt op dit gebied. Achterliggend doel is dat mensen een minder naar gevoel bij de dood krijgen en eerder nadenken over hoe ze hun eigen uitvaart voor zich zien. Steeds meer uitvaarten worden naar de ‘lifestyle’ van de overledene ingericht. Een persoonlijke en naar wens uitgevoerde uitvaart geeft bovendien nabestaanden de gelegenheid om meer troost te halen uit dat moment. 

Gekleurde kanten van uitvaart en rouw

Wat je op Funeral Fair kunt verwachten? Er zijn circa 70 deelnemende bedrijven die vol passie over hun vak vertellen. Zo zijn er rouwgeschenken te bekijken en bouwpakketten waarmee kinderen rouw kunnen verwerken. Maar ook een mobiele aula, geprinte kisten, grafmonumenten in hout, urnen, bloemen, rouwvervoer en nog veel meer. Daarnaast is er ook van alles te doen. Laat je nalatenschap taxeren, doe de uitvaart polischeck en ontdek waar je voor verzekerd bent, neem deel aan een interessante workshop waarin je kennis maakt met de diverse beroepen binnen de uitvaartbranche, luister naar live muziek van een prachtig Gospelkoor en ontmoet anderen in het ontmoetingscafé voor weduwen en weduwnaars. Neem je kinderen mee, want daar is ook meer dan genoeg aandacht voor. Kortom: ervaar de mooie, gekleurde kanten van de onderwerpen uitvaart en rouw.

Een dynamisch weekend

Geniet tijdens het Funeral Fair Festival van een gezellig sfeertje met artiesten, inspiratie en informatie rondom de uitvaart. Een bezoekje aan de outdoor beurs zal een ieder versteld doen staan. De gedachten dat de uitvaartbranche eng en saai is zal in dit dynamische weekend worden weggenomen. De bezoeker maakt middels een inspiratietour door de diverse tuinen kennis met de unieke producten en diensten in de uitvaart- en rouwbranche.

Tickets voor de Funeral Fair zijn hier te bestellen: https://appeltern.nl/nl/funeral_fair_festival/.

Bel voor meer informatie 010 - 8209753 of mail naar info@rememberme.nl, of zie https://www.rememberme.nl/funeralfair/funeral-fair-festival-2022.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Wij horen het graag als u aandacht wilt besteden aan de Funeral Fair. Uiteraard zijn wij bereid om eventuele vragen te beantwoorden.

Contactinfo:

Orlanda Adams: 0617438894 

info@rememberme.nl

https://www.rememberme.nl/funeralfair/funeral-fair-festival.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws