Femke Merel van Kooten herbenoemd als voorzitter van NU'91

04 JUN 2024 13:51 | NU’91

Femke Merel van Kooten is vandaag door de ledenraad van NU'91 herbenoemd tot voorzitter van NU’91. Ze nam de functie al sinds juni 2023 tijdelijk waar. Van Kooten: “Ik ben blij dat ik me de komende jaren mag blijven inzetten voor een toekomstbestendige organisatie die onze leden in de zorg optimaal vertegenwoordigt.” 

Ook Paul Koenders, voorzitter van de ledenraad van NU'91, reageert enthousiast op de herbenoeming: “Femke Merel heeft de afgelopen maanden bewezen een bruggenbouwer te zijn. Met haar ruime politieke achtergrond én hart voor de zorg signaleert ze feilloos de knelpunten in de zorgsector en vertaalt deze naar concrete plannen waar beleidsmakers mee aan de slag kunnen.” Een recent voorbeeld is de NU’91-campagne ‘Geef de zorg weer kleur’, waarin aanbevelingen werden gedaan om de sector weer toekomstbestendig te maken én houden. Een groot aantal van deze punten is terug te vinden in het hoofdlijnenakkoord, dat onlangs door de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB, gepresenteerd werd. 

Dat Van Kooten zich al jarenlang vol overgave inzet voor de Nederlandse zorgprofessional, is geen geheim. Zo is ze bekend van onder andere de corona-debatten in de politiek. Dankzij haar initiatief ontvingen zorgmedewerkers tijdens de eerste golf de zorgbonus van duizend euro netto. Daarnaast werd er door haar inzet een motie aangenomen voor de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder de FFP2-maskers buiten de ziekenhuizen.  

Femke Merel van Kooten is per direct als voorzitter aangesteld voor een periode van vier jaar. 

Meer binnen de rubriek Zorg