De Koninklijke Schouwburg, eerst stadspaleis, moet nu een paleis voor de stad worden. Toegankelijk voor iedereen. Daarom zal de Schouwburg deze zomer flink onder handen genomen worden. De rode draad is de muurschildering in de foyer van de Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt. De kleuren van dit gestreepte werk zullen nu overal terugkomen. Het publiek van Het Nationale Theater draagt bij door bijvoorbeeld een streep van het van het kunstwerk te adopteren of een chocoladestreep te kopen.
Van 'stadspaleis' naar 'paleis voor de stad'
Het theater is de plek van de ontmoeting. Om die ontmoeting te faciliteren wordt er hard aan gewerkt om elke drempel te slechten, elke beperking te omzeilen en iedereen – jong en oud, uit Den Haag of daarbuiten, zich thuis te laten voelen in de theaters van Het Nationale Theater. Op dit moment onderschrijft de grootste thuisbasis, de Koninklijke Schouwburg, deze open huiselijke sfeer nog niet genoeg. Hoogtijd om daar verandering in te brengen. Daarom wordt op 25 juli a.s. gestart met een grondige restyling om de Schouwburg toegankelijk en prettig te maken voor iedereen.
Bruisend huis voor iedereen
Om het gebouw toegankelijker te maken voor bezoekers met een rolstoel en/of een zichtbare of onzichtbare beperking wordt een deel van bar, de servicebalie en de garderobe verlaagd en de bewegwijzering in het pand vervangen. Daarnaast zal één van de foyers ingericht worden als rustruimte waar bezoekers even kunnen ontsnappen aan de drukte. Ook zullen de horecavoorzieningen worden uitgebreid met onder meer een zomerterras buiten in de rotonde.
Geïnspireerd door de strepen van Sol LeWitt
In 1992 ontwierp de internationaal gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar Sol LeWitt een prachtige muurschildering achter de horecabar van de Koninklijke Schouwburg. Het kunstwerk is een van de grootste ecoline kunstwerken van LeWitt in Europa – een absoluut unicum in Den Haag. Om dit bijzondere werk te eren en de stilistische samenhang in het voorhuis te bevorderen, wordt het kleurenpalet van het kunstwerk doorgetrokken in de rest van het interieur en de foyers.
Fondsenwervingscampagne
Een groot deel van de financiering is al rond, dankzij de toezegging van de gemeente en fondsen. Om het laatste deel van de financiering rond te krijgen wordt de hulp van het publiek gevraagd.
Dit is een origineel bericht van Het Nationale Theater
Ga naar alle berichten van deze organisatie.