Giro555-rekening voor Oekraïne sluit op 31 maart

30 MRT 2023 06:36 | Cordaid

Doneren blijft mogelijk via websites hulporganisaties

Al meer dan een jaar komt Nederland in actie voor slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Giro555 startte vorig jaar kort na het begin van het conflict de actie ‘Samen in actie voor Oekraïne’ om giften in te zamelen. Met deze steun kunnen de Samenwerkende Hulporganisaties hun humanitaire (nood)hulp programma’s uitvoeren. Op 31 maart zal de rekening voor de Oekraïne-actie sluiten. Doneren voor hulp aan de slachtoffers van het conflict in Oekraïne blijft mogelijk via de deelnemende organisaties. 

Dankzij de niet aflatende steun voor alle slachtoffers van het geweld was door Giro555 op 28 februari dit jaar ruim 183 miljoen Euro  ingezameld. De definitieve eindstand wordt op 6 april bekend gemaakt, nadat de rekening gesloten is. Met de donaties kunnen de hulporganisaties achter Giro555 noodzakelijke en essentiële hulp verlenen, zoals het uitdelen van voedselpakketten en financiële bijdragen voor het kopen van voedsel, drinkwater, kleding en medicijnen, herstelwerkzaamheden aan beschadigde en vaak onbewoonbaar geworden huizen, reparatie van water- en elektriciteitsvoorzieningen, tijdelijke behuizing, kinderopvang, traumazorg en ontmijning.

Hulp in Oekraïne en buurlanden blijft nodig. Daarom blijft het via de deelnemende organisaties van Giro555 mogelijk om te doneren voor hulp aan slachtoffers van het conflict in Oekraïne. Dat zijn: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. Met de Oekraïne-actie van Giro555 doen ook gastdeelnemers mee. Dit zijn: Aidsfonds, ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, Dokters van de Wereld, Dorcas, Habitat Nederland, PAX en Tear Fund. 

Giro555 is momenteel ook geopend voor de actie Help Slachtoffers Aardbeving.

 

Voor meer informatie: Giro555: Elianne van Waalwijk van Doorn, ewd@cordaid.org en 06-51798572

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws