Uniek transportconsortium heeft genereuze steun gekregen binnen het REACT-EU-programma

13 MEI 2022 11:37 | Transportial

Een marktconsortium geïnitieerd door Waypoint en Transportial, in samenwerking met de marktleiders Samskip en BCTN  zijn verheugd aan te kondigen dat ze  € 1,3 miljoen  financiering  hebben gekregen binnen het REACT-EU-programma  om intelligente ideeën  te  ontwikkelen tot softwarediensten via  nieuwe algoritmes en functionaliteiten.

Met de resultaten van deze subsidie zal het consortium  een nieuwe, zeer geavanceerde plannings- en routeringsoptimalisatietool ontwikkelen, met behulp van het algoritme  dat door de professoren op waypoint is ontwikkeld, dit zal resulteren in software die leeg rijden aanzienlijk zal verminderen dankzij real-time planning efficiëntie.  Het biedt een gecontroleerd planningsproces, gericht op het creëren van  winst op elke handelslijn per vervoerde container en het verbeteren van de modal shift van weg naar spoor en schip, waardoor de CO2 uitstoot  aanzienlijk zal worden verminderd.  De effecten zullen gunstig zijn voor  Nederland.  Het zal geschaalt worden en uiteindelijk zal de hele transportsector in Europa en de wereld er baat bij hebben.  De tool zal een stand-alone oplossing zijn, die door elke software kan worden gebruikt, Transportial zal zijn ontwikkelingsvaardigheden gebruiken om de tool te maken en heeft de mogelijkheid om deze als eerste te integreren in zijn innovatieve OTMS.

"Deze financiering helpt ons om een echte stap voorwaarts te zetten in de ontwikkeling en biedt de transportsector een volledig nieuw TMS dat is geoptimaliseerd voor de efficiënte en eenvoudige integratie van meerdere vervoerswijzen", zegt Dennis Stenfert, Chief Executive Officer bij Transportial, "Met deze investering kunnen we onze softwareoplossingen verder ontwikkelen en verwachten  we ons klantenbestand exponentieel te laten groeien."

Waypoints Managing Director Msc. Casper Petiet verklaart: "Ik ben er trots op deel uit te maken van dit uitstekende voorbeeld van samenwerking tussen onderzoek, industrie en overheid, waarbij ik het beste van alle partners naar voren breng om van deze nieuwe software een succes te maken voor de regio, de natie en het milieu."

Samskip vervoert jaarlijks 850.000 TEU binnen een goed ontwikkeld netwerk met behulp van tri-modaal transport (weg, spoor en water). Samskip  kampt met een steeds groter wordend tekort aan planners, capaciteit en stijgende kosten, een tekort aan capaciteit en een behoefte aan duurzamer transport sluit zich aan bij het consortium en test een 'top-down' planningstool.  Frédéric Leca (COO) "Het ontwerp van het algoritme is veelbelovend en we zijn blij met het elimineren van leeg rijden en de efficiëntie die het biedt. "

BCTN exploiteert 11 terminals voor binnenvaart, waarbij de digitalisering een optimale planning van schepen en doorlopend transport zal ondersteunen. Joop Mijland (CEO), BTCN "Deze financiering maakt het mogelijk voor de combinatie Samskip, Waypoint, Transportial en BCTN, om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een state of the art, geïntegreerd proces. Het zal leiden tot het verminderen van inefficiënties in het end-to-end transportproces en zal daarom ook bijdragen aan onze Green Way to Ship. Vier sterke partners kunnen het verschil maken in het verbeteren en verbeteren van transporttransparantie en het elimineren van inefficiënties in transportprocessen."

 

Over Transportial: Transportial stelt logistieke dienstverleners in staat om al hun transportmanagementoplossingen en -activiteiten te configureren in één eenvoudige, gebruiksvriendelijke, aanpasbare interface. Het biedt een betrouwbare en betrouwbare oplossing voor transportbeheer, gebaseerd op het Open Trip Model. U kunt zowat alles doen, van het schatten van uw reizen en het beheren van uw financiën tot het verhogen van uw efficiëntie met een enkele dashboardweergave-interface waarmee u realtime wijzigingen kunt aanbrengen die u voorzien van kritieke informatie waarmee u betere beslissingen kunt nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Transportieel Guido de Jager Marketing Transportial Tel. +31 (0) 6 103 35 153 Guido.de.jager@transportial.com

Meer binnen de rubriek Beleid en economie van mineralen