Transportial heeft royale financiering ontvangen binnen REACT-EU Programma

28 APR 2022 07:59 | Transportial

Transportial, samen met Waypoint, Samskip en BCTN, hebben royale financiering ontvangen binnen REACT-EU programma

Ter ondersteuning van innovatieve en duurzame technologie-initiatieven zal Transportial samen met Waypoint, Samskip en BCTN het revolutionaire nieuwe TMS-systeem en aanvullende software-oplossingen verder ontwikkelen.

Ulft, Nederland, 28, april 2022. Transportial, samen met Waypoint, Samskip en BCTN is blij te kunnen aankondigen € 1,3 mln aan financiering toegekend te hebben gekregen binnen het REACT-EU programma om de verdere ontwikkeling van de softwarediensten met een nieuw algoritme en functionaliteiten te ondersteunen.

Deze steun zal Transportial helpen om haar productontwikkeling en groei drastisch te versnellen. Het zal ons in staat stellen om een grote stap te maken op de Nederlandse markt en onze activiteiten op te voeren richting de Europese markt.

Het eerste product dat beschikbaar is, en momenteel verkocht wordt, is een nieuw en revolutionair Transportation Management System (TMS) systeem. Het maakt planning met de hand, of een eenvoudig TMS-systeem, overbodig. Dit was tijdrovend, had een grote kans op fouten, ontwikkelde hooguit een suboptimale planning en legde stress op planners die nu al schaars zijn. Dit nieuwe Transportial TMS is gebaseerd op Open Trip Model (OTM) dat naadloos integreert met andere gegevensbronnen. Het biedt planning, raming van ritten en beheer van financiën in één simpel dashboard. De software is uiterst intuïtief en volledig plug & play waardoor het zeer eenvoudig is te bedienen en aan te passen is aan elke specifieke behoefte zonder dat enige software kennis nodig is. Het is motiverend om ermee te werken voor een nieuwe generatie planners.

Met de resultaten van deze subsidie zal Transportial een nieuw, uiterst geavanceerd algoritme ontwikkelen wat zal resulteren in software die het aantal lege ritten aanzienlijk zal verminderen dankzij realtime planning en optimalisatie op transportveilingen. Het biedt een gecontroleerd planningsproces, een significant hogere winst per vervoerde container en een modal shift van weg naar spoor en schip waarmee de CO2-voetafdruk aanzienlijk kan worden verminderd. De effecten zullen gunstig zijn voor Oost-Nederland met een enorme transportindustrie en binnenscheepvaart op de IJssel, het Twentekanaal en het Zwarte Water die extra werkgelegenheid creëren. Uiteindelijk zal de hele transportsector in Nederland, Europa en de wereld ervan profiteren.

"Deze financiering helpt ons om een echte zet voorwaarts te maken in de ontwikkeling van het aanbieden van een compleet nieuw TMS aan de transportindustrie dat is geoptimaliseerd voor de efficiënte en eenvoudige integratie van meerdere transportmodaliteiten" zegt Dennis Stenfert, Chief Executive Officer bij Transportial, "Met deze investering kunnen we onze software-oplossingen verder ontwikkelen en verwachten we ons klantenbestand exponentieel te laten groeien."

Om dit project te ontwikkelen hebben Transportial & Waypoint samen met marktleiders binnen de transportindustrie, Samskip en BCTN, een consortium opgezet om deze software in real-life te ontwikkelen en te testen. De financiering die het consortium heeft ontvangen, zal worden gebruikt om de digitalisering van multimodaal vervoer te ondersteunen. Concreet gaat het om een snelle en geautomatiseerde verwerking van transportplanning, gebaseerd op algoritmes en een door de markt ontwikkeld multimodaal transportsysteem. Daarna zal dit wereldwijd aan de transportsector worden aangeboden.

Waypoints Managing Director Msc. Casper Petiet verklaart: "Ik ben er trots op deel uit te maken van dit uitstekende voorbeeld van samenwerking tussen onderzoek, industrie en overheid, waarbij het beste van alle partners naar voren wordt gebracht om deze nieuwe software tot een succes te maken voor de regio, de natie en het milieu."

Samskip vervoert jaarlijks 850.000 TEU binnen een goed ontwikkeld netwerk dat gebruik maakt van tri-modaal transport (weg, spoor en water). Omdat Samskip te maken heeft met een steeds groeiend tekort aan planners, stijgende kosten, een tekort aan capaciteit en een behoefte aan duurzamer vervoer sluit het consortium zich aan en test het een 'top-down' planningstool. Frédéric Leca (COO) “De opzet van het algoritme is veelbelovend en we zijn blij met de eliminatie van empty running en de efficiëntie die het oplevert”.

BCTN exploiteert 11 terminals voor de binnenvaart, waarbij de digitalisering zal bijdragen aan een optimale planning van schepen en doorgaand transport. Joop Mijland (CEO), BTCN "Deze financiering maakt het voor de combinatie Samskip, Waypoint, Transportial en BCTN mogelijk om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een state of the art, geïntegreerd proces. Het zal leiden tot het verminderen van inefficiënties in het end-to-end transportproces, en daarmee ook bijdragen aan onze Green Way to Ship. Vier sterke partners kunnen het verschil maken in het vergroten en verbeteren van de transporttransparantie en het elimineren van verspilling in transportprocessen."

Aangezien de realisatie van Transportial TMS software de dagelijkse activiteiten binnen de transportsector efficiënter maakt wat resulteert in brandstofbesparing en een optimaal gebruik van schaarse talenten en duurzamer is, beantwoordt het aan de doelstellingen van REACT-EU. REACT-EU ondersteunt de uitrol van slimme en innovatieve technieken en processen ter ondersteuning van digitalisering en duurzaamheidsinitiatieven in het algemeen en specifiek de concurrentiepositie van Oost-Nederland. Transportial software beantwoordt aan al deze doelstellingen.

Transportial exposeert op de Hannover Messe in het Netherlands Innovation Square Hal 003, stand A20, (B38)

Over Transportial:

Transportial stelt logistieke dienstverleners in staat om al hun transport management oplossingen en operaties te configureren in één eenvoudige, gebruiksvriendelijke, aanpasbare interface. Het biedt een betrouwbaar transport management oplossing, gebaseerd op het Open Trip Model. U kunt zo ongeveer alles doen, van het plannen van uw ritten en het beheren van uw financiën tot het verhogen van uw efficiëntie met één enkele dashboard-display-interface waarmee u real-time wijzigingen kunt aanbrengen die u voorzien van de juiste informatie om betere beslissingen te kunnen nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Transportial

Guido de Jager

Marketing Transportial

+31 (0) 6 103 35 153

Guido.de.jager@transportial.com 

Over Transportial: Transportial stelt logistieke dienstverleners in staat om al hun transport management oplossingen en operaties te configureren in één eenvoudige, gebruiksvriendelijke, aanpasbare interface. Het biedt een betrouwbaar transport management oplossing, gebaseerd op het Open Trip Model. U kunt zo ongeveer alles doen, van het plannen van uw ritten en het beheren van uw financiën tot het verhogen van uw efficiëntie met één enkele dashboard-display-interface waarmee u real-time wijzigingen kunt aanbrengen die u voorzien van de juiste informatie om betere beslissingen te kunnen nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Transportial Guido de Jager Marketing Transportial +31 (0) 6 103 35 153 Guido.de.jager@transportial.com 

Meer binnen de rubriek Fossiele brandstoffen