Sdu versterkt haar douane compliance missie met nieuw partnerschap Tikl

02 JUL 2024 16:06 | Sdu

Sdu kondigt met trots aan dat zij samenwerkingspartner is geworden van Tikl. Met deze samenwerking is Sdu weer een stap verder om een betere compliant douanewereld te realiseren. Een direct gevolg van deze samenwerking is de uitbreiding van Inenuitvoer.nl met Sanctioncheck, waarmee bedrijven snel en makkelijk kunnen controleren of een zakenpartner op een sanctielijst staat.

Samen werken aan betere compliance

Tikl en Sdu zijn beide bedrijven die met hun webapplicaties verankerd zijn in douanewet- en regelgeving. Door de samenwerking wordt de compliance nog verder verbetert. Bedrijven hebben vanuit de Sanctiewet de inspanningsverplichting om hun klanten te controleren op sancties. Het is arbeidsintensief om dit uit te zoeken omdat er veel verschillende sanctielijsten zijn die ook nog eens regelmatig wijzigen. Op de sanctielijsten staan op dit moment meer dan 170.000 bedrijven en personen.

Voordelen Inenuitvoer Sanctioncheck

Met Inenuitvoer Sanctioncheck kunnen internationaal opererende bedrijven snel en makkelijk controleren of hun zakenpartner op één van de (inter)nationale sanctielijsten staat. Een aantal voordelen zijn:

  • Eenvoudige controle tegen de relevante sanctielijsten
  • Excel lijsten met duizenden persoonsnamen en bedrijven direct uploaden
  • Download je auditrapport voor bank en toezichthouders
  • Onbeperkt gebruik voor een vaste prijs
  • Naast het westerse schrift ook Cyrillisch, Arabisch en Latijnse invoer
Jeroen de Roode - Sdu (l) en Frans Kloosterman - Tikl (r) Inenuitvoer Sanctioncheck

Over Tikl

Tikl maakt compliance Saas-oplossingen door gebruik te maken van slimme koppelingen en openbare data. De oplossingen van Tikl worden toegepast door veel bedrijven, goede doelenorganisaties en overheden uit de hele wereld. Zie ook: www.tikl.nl.

Over Sdu

Als toonaangevende dienstverlener zet Sdu zich in voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale, en publieke sector en bedrijfsleven. Met ruim 200 jaar ervaring ontwikkelt Sdu opleidingen, producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Sdu is onderdeel van het internationaal gerenommeerde familiebedrijf Lefebvre Sarrut, dat in Europa een leidende rol speelt op het gebied van juridische en fiscale dienstverlening.

Sdu is dé dienstverlener voor professionals die werken met wet- en regelgeving. Wij maken wetten en regels optimaal toegankelijk en toepasbaar. Zo hebben onze klanten bij elk vraagstuk precies de juiste kennis en inzichten paraat. Bovendien bieden we geavanceerde oplossingen waarmee ze sneller, beter en slimmer kunnen werken. Zo zijn ze klaar voor wat er vandaag én morgen van hen gevraagd wordt. Zie ook: http://www.sdu.nl.

Voor meer inhoudelijk vragen kunt u contact opnemen met Lakeisha Raghoebarsing, marketeer bij Sdu. E-mail: l.raghoebarsing@sdu.nl

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek