Lefebvre Sarrut neemt Toovalu over en versterkt aanbod op ESG gebied

16 SEP 2024 11:34 | Sdu

Lefebvre Sarrut, de Europese leider in juridische en fiscale kennis en tevens het moederbedrijf van Sdu, heeft Toovalu overgenomen om een end-to-end aanbod te vormen om bedrijven te helpen voldoen aan de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en hun klimaat-/ESG-strategieën te beheren. Met deze overname vult Lefebvre Sarrut het aanbod aan op het gebied van ESG. Dit aanbod omvat trainingsmodules, regelgeving, implementatie en rapportages, in lijn met de ambitie om een toonaangevende ESG-compliancepartner in Europa te worden.

Toovalu, opgericht in 2012, onderscheidt zich als een pionier en belangrijke speler in klimaatstrategie en ESG-beheersoftware. Toovalu bereidt zich de afgelopen twee jaar voor op CSRD-gerelateerde ontwikkelingen met een complete CSRD-nalevingsoplossing. Deze overname door Lefebvre Sarrut zal het vermogen om Europese bedrijven te helpen perfecte ESG-naleving te bereiken, vergroten.

Naast het aanpassen aan veranderende wettelijke vereisten, zal deze samenwerking ESG centraal stellen in de groeistrategie van het bedrijf. De combinatie van krachtige software, toonaangevende documentaire content die een genuanceerd begrip van de wet mogelijk maakt, en training door ESG-experts resulteert in een unieke, uitgebreide oplossing, waardoor bedrijven ESG minder als een wettelijke beperking zien dan als een motor van bedrijfsgroei.

Lefebvre Sarrut is actief in de belangrijkste Europese landen en profiteert van een solide reputatie, gekoppeld aan de betrouwbaarheid van haar juridische inhoud. Onlangs presenteerde Lefebvre Sarrut haar CSRD Essentials-gids aan 4.500 mensen tijdens een webinar georganiseerd door Pascal Durand, MEP en CSRD-rapporteur, en het Global Reporting Initiative (GRI).

Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut, licht toe: "Ik ben verheugd om de teams van Toovalu te verwelkomen in onze familiegroep. Onze samenwerking zal EU-bedrijven in staat stellen om ambitieuze ESG/CSR-beleidsmaatregelen te ontwikkelen. De uitmuntendheid van onze CSR-nalevingsinhoud en -training in combinatie met Toovalu's ESG-expertise en software zal ons in staat stellen om een unieke oplossing op onze markt te bieden."

Marie Gaborit, oprichter van Toovalu, geeft aan: "We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij een Europees familiebedrijf dat onze waarden deelt. Onze gecombineerde krachten, in termen van expertise, software en naleving, stellen ons in staat om ons te onderscheiden van andere CSRD-oplossingen op de markt. We zijn zo enthousiast om te zien dat onze oplossing in heel Europa wordt uitgerold!"

Toovalu

Meer binnen de rubriek Economie en geld