'Weer speelt dinsdagavondspits nauwelijks parten'

12 OKT 2021 11:33 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, Weeronline, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Filerecords sneuvelen aan alle kanten. Weer drukste spits sinds begin coronapandemie: ANWB meldt 759 kilometer file | ANP

Stevige plensbuien hinderden vanochtend het verkeer in grote delen van het land. De regen veroorzaakte extra lange files door de slechte rijomstandigheden en vermoedelijk stapten ook meer mensen in de auto. Tijdens de avondspits zijn de zware buien voorbij en zal het weer nauwelijks een rol spelen.

Een zone met stevige buien ligt momenteel boven het midden van het land en verplaatst geleidelijk naar het zuiden. Tijdens het begin van de avondspits heeft de buienzone ons land al bijna verlaten. Zuid-Limburg heeft er tussen 15 en 17 uur mogelijk nog wel mee te maken. In de rest van het land zijn de rijomstandigheden over het algemeen prima. Het is op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Een lokale bui is echter niet uitgesloten.

Komende dagen enkele buien

Woensdag en donderdag kan er tijdens de spitsen een enkele bui vallen, maar veel hinder van het weer valt er niet te verwachten. Vrijdag trekt een regenzone in de ochtend van noordwest naar zuidoosten over het land. Dit kan extra vertraging opleveren tijdens de vrijdagochtendspits, maar de exacte timing van de neerslagzone is nog onzeker.

De herfstvakantie begint met rustig weer en goede condities op de wegen, maar na het weekend lijkt het volop herfst te worden. Geregeld passeren neerslagzones ons land en het kan soms ook flink waaien. Ondanks het lagere verkeersaanbod in de herfstvakantie kan het door het herfstweer soms extra druk zijn op de wegen.

Jaco van Wezel is meteoroloog bij Weeronline

Meer binnen de rubriek Politiek en actualiteiten