Oproep Vereniging Eigen Huis: starters praat mee over woningnood in Zeeland

23 NOV 2022 11:00 | Vereniging Eigen Huis

Middelburg - Ben jij een van de vele starters die het maar niet lukt een koopwoning te vinden? En wil je graag meepraten over oplossingen voor de wooncrisis in de regio Zeeland? Geef je dan op voor het ‘Baksteenberaad’ van Vereniging Eigen Huis op donderdag 1 december van 19.30 tot 21.00 uur in de Houttuinen (voorheen Kloveniersdoelen) in Middelburg.

Het Baksteenberaad is een initiatief van Vereniging Eigen Huis. Die organiseert de komende tijd in elke provincie zo’n bijeenkomst, met Middelburg als eerstvolgende. Onder leiding van Marcel Bamberg gaan starters dan in gesprek met politici, bouwers en andere betrokkenen over oplossingen voor de woningnood in hun regio. Alle input wordt overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge en gaat naar provinciale politici in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023.

Geef je op!

Aan het debat in Middelburg doen lokale en regionale politici, bouwers, koopstarters, makelaars en geldverstrekkers mee. Er zijn nog plekken voor starters. Dus kom jij er ook maar niet tussen op de woningmarkt in jouw regio? Geef je dan op via de site van Vereniging Eigen Huis: www.eigenhuis.nl/woningnood.

Woonpetitie

Vereniging Eigen Huis voert momenteel actie voor oplossingen voor starters die knel zitten op de woningmarkt. Naast de Baksteenberaden doet zij dit met een petitie die woonminister De Jonge oproept tot de bouw van echt betaalbare woningen. Deze is al bijna 100.000 keer ondertekend en vind je via www.eigenhuis.nl/woonpetitie.

Wilt u het Baksteenberaad in Middelburg als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of bel voor meer informatie naar 0640846655. Wanneer: donderdag 1 december as. Waar: de Houttuinen (voorheen Kloveniersdoelen). Adres: Achter de Houttuinen 30, te Middelburg. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen deze rubriek