Job Cohen neemt afscheid als voorzitter van Cedris

02 NOV 2021 12:31 | CEDRIS

Na 8 jaar voorzitterschap neemt Job Cohen tijdens de ledenvergadering op 18 november afscheid van Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. Het bestuur van Cedris is Job Cohen erkentelijk voor alles wat hij voor de sector en in het bijzonder voor mensen met een arbeidsbeperking heeft betekend. Mohamed el Mokaddem wordt door het bestuur van Cedris voorgedragen als nieuwe voorzitter.

 

Onder leiding van Job Cohen heeft Cedris zich ontwikkeld tot een belangrijke aanjager van de sociale werkgelegenheid in Nederland. Met grote betrokkenheid, vanuit de overtuiging dat alle mensen over talent beschikken, heeft hij zich sterk gemaakt voor gelijke werkkansen voor iedereen. Onvermoeibaar benadrukte Job Cohen de cruciale rol van sociale ontwikkelbedrijven om werkgevers en werkzoekenden hierbij de benodigde ondersteuning te geven.

Turbulente periode

Het aantreden van Job Cohen in 2013 vond plaats in de periode van het Sociaal Akkoord en de invoering van de Participatiewet. De forse bezuinigingen op het re-integratiebudget en de afbouw van de Wet sociale werkvoorziening legden grote druk op de sector. In deze tijd van grote financiële tekorten en veranderende wetgeving heeft Cedris opnieuw positie gekozen. Daarbij was en bleef de inzet gericht op het begeleiden naar werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Oproep aan politiek

In de afgelopen jaren heeft Job Cohen namens Cedris, vaak samen met andere partijen, herhaaldelijk de politiek opgeroepen regelgeving te vereenvoudigen en meer maatwerk mogelijk te maken, zodat meer mensen aan de slag komen.  

‘Ik heb de afgelopen jaren ervaren wat een betaalde baan betekent voor mensen met een arbeidsbeperking. En ik heb gezien hoeveel talenten we ongebruikt laten voor de arbeidsmarkt. Dat was voor mij een belangrijke reden om mij samen met alle leden van Cedris in te zetten de baankansen voor mensen met een beperking te vergroten. We zijn er nog lang niet, maar met de vele openstaande vacatures van vandaag is er nu echt  een kans om het verschil te maken. Ik roep daarom nog één keer met nadruk de politiek en vooral de formerende partijen op om de komende jaren te investeren in een arbeidsmarkt waarop iedereen kan meedoen!’, aldus Job Cohen.

 

Opvolger

De beoogd opvolger, Mohamed el Mokaddem, is een bevlogen bestuurder en daarnaast ondernemer met een sterke betrokkenheid op de maatschappelijke opgave om meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De ervaring die hij daarin meebrengt, zijn bestuurlijke netwerk en zijn gerichtheid op samenwerken maken hem, volgens het bestuur van Cedris, zeer geschikt om de komende jaren het voorzitterschap van Cedris in te vullen. “Ik ben blij met Mohamed als mijn opvolger. Ik ken hem al jaren, en hij is de juiste persoon op deze prachtige positie”, aldus Job Cohen.

Mohamed el Mokaddem: ‘Het is een eer en een grote verantwoordelijkheid om de komende jaren de rol van voorzitter van Cedris in te vullen. Ik kijk met waardering naar al het werk dat Job Cohen hierin samen met alle leden heeft verricht. Het maatschappelijke en politieke draagvlak voor een inclusieve arbeidsmarkt is sterk gegroeid. Nu moet het ook realiteit worden. Samen met de leden van Cedris ga ik daar de komende jaren voor knokken. Ik heb er zin in!’

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Doek, senior adviseur strategische communicatie en public affairs: 06–20 29 53 69. Cedris is de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. De leden zijn sociale werkbedrijven, sociale ondernemingen en gemeenten. De meeste van hen hebben jarenlange kennis van en ervaring met werkgelegenheid voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Ze kennen de regionale arbeidsmarkt en zijn daarom een belangrijke partner voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet Banenafspraak.

Meer binnen de rubriek Politiek en actualiteiten