Woongebouw LUX op Strijp-S opgeleverd!

15 JUN 2021 08:37 | Rockfield Real Estate

Rockfield Real Estate heeft in samenwerking met Spoorzone BV en aannemer Stam en de Koning Bouw woongebouw “LUX” opgeleverd. Een hoogwaardig complex met 199 betaalbare huurwoningen bestemd voor het DULV fonds in beheer van Rockfield Investment Management.

Spoorzone BV en Rockfield Real Estate  hebben destijds een overeenkomst gesloten voor de aankoop van LUX; een bijzonder woongebouw ontworpen door KENK architecten in het spoorzonegebied Strijp-S te Eindhoven.

Het imposante woongebouw telt 18 verdiepingen hoog en bestaat uit: 199 huurappartementen, een commerciële ruimte, dakterrassen en een binnentuin. De appartementen worden uitgevoerd als instapklare woningen met een verscheidenheid aan 2 kamer appartementen, studio’s en tevens een aantal “Friends-appartementen”.

De 199 verhuurde appartementen worden beheert door The Cohesion, het co-living concept van Rockfield. Eindhoven is daarmee een levendig co-living concept rijker en zal het bijdragen aan de ambities om Strijp-S een nog dynamischer district te maken. De community van The Cohesion LUX heeft inmiddels al kennisgemaakt en maakt zich gereed om in te gaan huizen de komende tijd.

Sinds 2002 is VolkerWessels betrokken bij het voormalige Philips-bedrijventerrein Strijp-S en treedt SDK Vastgoed namens Spoorzone BV op als gedelegeerd gebiedsontwikkelaar.

“Wij zijn erg blij met de komst van LUX. Met het beoogde woonconcept wordt een doelgroep bereikt die nog niet wordt gefaciliteerd in dit gebied. Op deze wijze bieden we ook starters de mogelijkheid om zich hier op een aangename en betaalbare wijze te huisvesten” aldus directeur Ferdinand Gremmen van Spoorzone BV.

Rockfield Real Estate heeft met LUX het eerste pand in de regio Eindhoven en is  actief bezig om nog meer in de regio te kunnen ontwikkelen en te beleggen.  “We hebben erg uitgekeken naar dit moment; Eindhoven past perfect in onze strategie als het gaat om investeren in betaalbaar wonen in stedelijke gebieden” aldus Wouter van den Eijnden. CEO Rockfield Real Estate

Meer binnen de rubriek Commercieel vastgoed