AM, Rockfield en Heddes leveren The Cohesion Highnote op; nieuw icoon van Almere Centrum

11 OKT 2023 12:03 | Rockfield Real Estate

AM Gebiedsontwikkeling, Rockfield Real Estate en Heddes Bouw & Ontwikkeling leveren The Cohesion Highnote op; betaalbaar wonen voor jongeren in nieuw icoon van Almere Centrum

Almere, 11 oktober 2023

De markante woontoren Highnote is op 11 oktober feestelijk geopend. Het appartementencomplex, bestaande uit 19 verdiepingen en een commerciële plint van circa 1000m2, biedt ruimte aan 157 huurwoningen en 236 huurders. Daarvan zijn 66 woningen uitgevoerd in het Friends-concept en 48 middenhuur woningen. Highnote beantwoordt hiermee aan de grote vraag naar betaalbaar en centrumstedelijk wonen voor starters en biedt met haar levendige plintfunctie en buitenruimten een inspirerende en sociale plek voor haar bewoners en bezoekers aan de stad.

2 huurders ontvangen eerste sleutel

Het kan in Almere

Met de oplevering van Highnote wordt er een substantiële bijdrage geleverd aan het aantal woningen binnen het stadshart van Almere. Rockfield, gebiedsontwikkelaar AM en de gemeente hebben hun krachten gebundeld en zijn ieder tot het uiterste gegaan om dit bijzondere project, met betaalbaar centrumstedelijk wonen, mogelijk te maken. Het project zet de toon voor vele ontwikkelingen die de komende jaren in het centrum van Almere volgen. Highnote is het bewijs dat het kan in Almere.  

“Almere heeft veel ambitie op het gebied van wonen: we willen veel bouwen, mooi bouwen en financieel degelijk bouwen. De versnelling van de woningbouw is topprioriteit, om zo veel mogelijk Almeerders een dak boven hun hoofd te bieden. En we willen ons stadscentrum versterken. De Highnote past daar goed in: 157 appartementen, in een bijzonder gebouw op een fantastische plek. Een aanwinst voor Almere!”,  Julius Lindenbergh, wethouder gemeente Almere.

“We zijn trots dat het is gelukt om samen met de gemeente en Rockfield een nieuw woonsegment, met betaalbaar centrumstedelijk wonen, aan het stadshart toe te voegen. Het project is een ware springplank voor de wooncarrière van starters in Almere. Daarnaast is Highnote een mooi vliegwiel voor nieuwe ontwikkelingen in de stad. De initiële investering was gedurfd, maar samen met Rockfield hebben wij onze nek uitgestoken vanuit de overtuiging dat Almere een enorm potentieel heeft. Highnote is nu een prachtig voorbeeld voor wat er allemaal kan in Almere.”  Martin van Nuland, directeur Projectontwikkeling AM Noordwest.

Betaalbaar wonen in een hechte gemeenschap

Met het realiseren van 66 Friends-woningen speelt Highnote in op de woonwensen van starters op de woningmarkt in Almere. In dit concept wordt de woning en daarmee de huurprijs gedeeld, waardoor het voor starters mogelijk wordt om op A-locaties in steden te wonen. Naast betaalbaarheid is het Friends-concept ingericht om hechte communities te vormen om zo ook in te spelen op het woongeluk van de bewoners. Met het beproefde Cohesion-woonconcept geeft Rockfield invulling aan het opbouwen van een sterke community. Binnen dit concept kunnen de bewoners gebruik maken van gemeenschappelijke ruimten en worden maandelijkse evenementen georganiseerd om de sociale interactie tussen bewoners te bevorderen en een hechte gemeenschap te bouwen.

Alle appartementen zijn nu volledig verhuurd, wat aantoont dat er een duidelijke behoefte is aan deze vorm van huisvesting in de stad.

“Met Highnote benadrukken we niet alleen onze toewijding aan betaalbare woonoplossingen, maar ook aan sociale duurzaamheid”, aldus Edvard van Luijn, Commercieel Directeur bij Rockfield. “Onze missie is om woonomgevingen te creëren waarin mensen gedijen en een gevoel van verbondenheid ervaren.”

Gemengd programma Highnote

Aan de basis van het concept voor Highnote lag de wens van de gemeente Almere en AM om betaalbare starters woningen te combineren met functies die kunnen bijdragen aan de levendigheid in de binnenstad. Naast de mix van appartementen en Friends-woningen, voorziet het plan in een levendige en multifunctionele plint die het voormalige parkeerterrein tot een nieuwe energieke plek in de stad maakt. Ook zijn er verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). Wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier op vloeiende wijze in elkaar over.

“Bijzonder aan dit project is dat door de gekozen manier van bouwen direct het uiterlijk van het gebouw zichtbaar werd. Waar bij een traditionelere vorm van bouwen er vaak van binnen naar buiten wordt gewerkt en de gevelbekleding later wordt aangebracht, is dat bij Highnote precies andersom. Op deze manier verrees Highnote als het ware letterlijk uit de grond op deze krappe bouwlocatie. Wij zijn super trots op het eindresultaat, een nieuw ‘landmark’ van Almere.” aldus Niels Doodeman, Algemeen directeur bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Highnote is tot stand gekomen uit een goede samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar AM, Rockfield als investeerder en belegger en de Gemeente Almere. Het ontwerp komt van Studioninedots en Flux Landscape. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. 

Voor redactie: Over AM Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl. Nadere informatie: AM, afdeling communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl. Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl. Over Rockfield Rockfield Real Estate is een allesomvattende vastgoedorganisatie die zich specialiseert in investeringen, ontwikkeling en beheer. Dankzij onze uitgebreide expertise in deze gebieden, creëren we gebouwen die perfect voldoen aan de behoeften van zowel investeerders als huurders. Als investeringsbeheerder zetten we ons in voor zowel Nederlandse als internationale institutionele partijen. Bij Rockfield geloven we dat iedereen in Nederland recht heeft op een passende woning in een duurzame omgeving, ongeacht de levensfase. We streven dit na met een combinatie van ondernemerschap, resultaatgerichtheid en een onwrikbare focus op kwaliteit. Nadere informatie: Rockfield, Edvard van Luijn, tel: 020 682 7799 of edvard@rockfield.nl Over Heddes Bouw & Ontwikkeling Heddes Bouw & Ontwikkeling is een ambitieus – maar nuchter - bouwbedrijf. Wij bouwen graag binnenstedelijk en vooral samen met onze vaste partners aan spraakmakende, toonaangevende projecten waarbij onze toegevoegde waarde optimaal tot zijn recht komt. Onze hechte teams zijn deskundig, creatief en betrouwbaar. Om projecten haalbaar te maken werken wij met een integrale aanpak, waarbij we vanaf de initiatiefase samen toewerken naar de beste en betaalbare oplossingen. Deze ‘design en build’ projecten passen goed bij Heddes en leveren het beste resultaat voor de klant. Wij bouwen met passie. Nadere informatie: Heddes, Ilona Veeken, Iveeken@heddes.nl Gemeente Almere Contactpersoon persvragen: Eric Baars (woordvoerder gemeente Almere) – tel: 06 21312083

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed