Grote belangstelling voor 2e editie Nieuwe vormen van medezeggenschap

23 NOV 2017 09:13 | SBI Formaat

Doorn, 22 november 2017

Grote belangstelling voor de 2e editie van Nieuwe vormen van medezeggenschap

Op 28 november 2017 organiseert SBI Formaat hét medezeggenschapsevenement van het jaar op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Ondernemingsraden van grote organisaties zullen hier voorbeelden geven over wat er anders kan in de medezeggenschap. Deze dag is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij medezeggenschap en participatie in organisaties: leden van medezeggenschapsorganen, bestuurders, toezichthouders, HR-functionarissen en ambtelijk secretarissen.

Uniek aan dit evenement zijn de gerichte voorbeelden uit de praktijk. OR’s van zestien organisaties vertellen hun ervaringen op het gebied van medezeggenschap aan de deelnemers. Aan het begin van de dag zal Buurtzorg openen met de visie van Jos de Blok over medezeggenschap en waarom Buurtzorg geen OR heeft. Daarna is er gelegenheid om kennis te maken met zestien vernieuwers in de praktijk: A.S. Watson, ABN AMRO, Abrona, Buurtzorg, Gemeente Hilversum, Huhtamaki, Jarabee, PGGM, Politie Eenheid Limburg, Prinsenstichting, Provincie Zuid-Holland, Vincent van Gogh, de Wever, WZU Veluwe, Zienn en Zorgaccent.

Het evenement is sinds begin november uitverkocht. Ruim 200 deelnemers hebben zich ingeschreven. Uit de grote belangstelling blijkt wel, dat dit een belangrijk onderwerp is dat speelt bij veel organisaties. Organisaties veranderen, de rol en de stijl van leidinggeven wijzigen en medewerkers willen en krijgen meer stem. Eén ding is zeker: we kunnen veel meer halen uit de medezeggenschap dan bestuurder en OR nu vaak doen.

--- EINDE PERSBERICHT ---

Meer binnen deze rubriek