'Koude lente valt in het niet bij reeks warmterecords'

26 MEI 2021 17:18 | ANP Expert Support

Ondanks de koude en natte lente is klimaatverandering niet van de agenda. Op de Noordpool is het inmiddels 4 graden opgewarmd. Als we in de vorige eeuw dezelfde koude wind hadden gehad als afgelopen voorjaar, zou die wind dus 4 graden kouder zijn geweest. 

De afgelopen jaren sneuvelde het ene na het andere warmterecord, maar kouderecords halen we niet zo gauw - zelfs niet met deze barre lente. Jaco van Wezel van Weeronline spreekt met Luna van der Waarde over de samenhang tussen weer en klimaat, hete zomers, en hoe zijn werk als meteoroloog de afgelopen jaren is veranderd. 

Beluister de aflevering via Spotify: https://open.spotify.com/episode/4E1BfRWGWKjratpuh67wvU?si=9kTphelRQT2OC_j7-23kCg

Beluister de aflevering via Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/expertcast/id1561962191?i=1000523179709

ExpertCast, de podcast van ANP Expert Support, biedt verdieping bij het nieuws door experts. Iedere aflevering start met een nieuwsbericht van het ANP, gevolgd door een interview met een expert over die kwestie. Zo ben je op de hoogte van het laatste nieuws én word je wekelijks in tien minuten bijgepraat over een nieuwsonderwerp.

ANP Expert Support staat los van de ANP-redactie, die onafhankelijk werkt. Voor meer informatie, zie anp.nl/expertcast

Meer binnen de rubriek Afvalverwerking en -hergebruik