Zes Dutch Blockchain Awards 2021 uitgereikt tijdens de Dutch Blockchain Week 2021

10 DEC 2021 17:00 | DBC en BCNL

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 december vond de derde editie van de Dutch Blockchain Week 2021 plaats. De Dutch Blockchain Week (DBW) werd georganiseerd door Blockchain Netherlands en de Dutch Blockchain Coalition. Tijdens deze week werden voor de tweede keer op rij in totaal zes blockchain-awards uitgereikt. Computable had zich als partner verbonden aan deze Dutch Blockchain Awards. In vijf categorieën waren kandidaten aangedragen. Er is gekeken naar aansprekende blockchain-voorbeelden onder zakelijke en publieke oplossingen, betekenisvolle toepassingen in het onderwijs, blockchain met sociale impact, ook werd er gekeken naar personen die met blockchain het verschil hebben gemaakt.

De winnaars zijn van de Dutch Blockchain Awards 2021 zijn:  

●         Social Impact Award: RTI Blockchain

●       Enterprise Solution Award: LTO Network

●       Public Solution Award: Bitvavo

●       Impactful Person Award: Madelon Vos

●       Meaningful Education Award: Cryptotakkies

●      BCNL Community Award: Dusk Network

De week stond verder in het teken van mondiale blockchain ontwikkelingen en het ecosysteem in Nederland met een inspirerend programma rondom verschillende thema’s.

Marco van den Heuvel van Merit Cirle, Kerry Murphy van The Fabricant, Luc Hijdra van Unityswap, Kirsten Coppoolse van The New Fork en Rudolf van Ee van Blockchain Netherlands lieten ons de nieuwste blockchain / crypto startups uit Nederland zien. We werden meegenomen met meerdere belangrijke trends binnen blockchain en er werd uitgelegd waarom een oplossing cruciaal is als er decentrale technologie gebruikt wordt. In de sessie ‘To the moon & back’ vertelden Molly Jane Zuckerman van CoinMarketCap, Reinier Bredenoord van het Openbaar Ministerie en Teunis Brosens van ING wat er in de crypto-ruimte gebeurt en vooral wat er hierna komt en waar de grootste hindernissen zijn voor 2022.

Mason Nystrom van Messari, Kaliya Young van Identity Woman en Jorge Serna van Europe Securitize lieten de nieuwste ontwikkelingen zien wat we in 2022 kunnen verwachten rond tokenization, Non-Fungible Tokens (NFTs), Web 3.0 en Self-Sovereign Identity (SSI). En changemakers Ingo Rübe van KILT Protocol uit Berlijn en Marcel Harmann van THOR uit Zwitserland spraken over de gebeurtenissen in andere blockchain/crypto-ecosystemen in heel Europa. KILT Protocol is sinds een paar weken decentraal en Ingo vertelde waarom dit zo belangrijk is. Susanne Somerville van Chronicled / Mediledger, Violetta Shishkina van Women in Blockchain en Sanna Bedi van UNICEF waren aan het woord over hun wereldwijde veranderingsprojecten die eraan komen. Het is spannend om te zien hoe blockchain technology dit ondersteunt.

In de laatste sessie van de Dutch Blockchain Week ‘Long Road Ahead’ sloten drie wereldwijde opinieleiders uit China, de VS en Duitsland, Anne Connelly van Singularity, Vatin Krektoim van Cointelegraph en Agata Ferreira van EU BC Observatory de week af met hun visie op wat de toekomst te bieden heeft. Ze gaven aan dat decentrale technologie eigenlijk pas net begonnen is. Er is dus nog een lange weg te gaan in regelgeving, wereldwijde samenwerking, technische uitdagingen.

De sessies zijn allemaal los terug te kijken via ons YouTube kanaal en er volgt ook op aftermovie binnenkort op onze website Dutch Blockchain Week.

          

        

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media