'Volkomen terecht dat slachthuis Gosschalk langer gesloten moet blijven'

19 JUL 2021 09:00 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Frederieke Schouten, Varkens in Nood, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Slachter Gosschalk ook komende week nog dicht vanwege misstanden | RTL Nieuws

Slachthuis Gosschalk in Epe blijft sowieso volgende week nog gesloten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft geen vertrouwen in het verbeterplan van het slachthuis.

Frederieke Schouten, dierenarts en directeur Varkens in Nood: “Dat Gosschalk niet in staat is om een gedegen verbeterplan op te stellen, toont aan dat de directie van het slachthuis niet in staat is om het dierenwelzijn van de vele varkens en koeien die er normaalgesproken dagelijks gedood worden te waarborgen. Het is schokkend dat dit slachthuis jarenlang ongestoord hun werk heeft kunnen doen en dat onze undercoverbeelden nodig waren om het gesloten te krijgen. Dat Gosschalk dicht blijft is volkomen terecht en goed nieuws.”

Varkens in Nood hoopt dat de NVWA voet bij stuk houdt en kritisch blijft kijken naar de verbeterplannen van het slachthuis.

Frederieke Schouten, dierenarts en directeur, Varkens in Nood

Meer binnen de rubriek Natuur