Materieel Waterschappen en reddingsbrigade voor Oekraïne op transport

12 JUN 2023 08:34 | Unie van Waterschappen

Persmoment op 12 juni van 14.30 – 15.30 uur

De 21 waterschappen en Reddingsbrigade Nederland reageerden positief op een verzoek van de Europese Unie en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) om materiële hulp te bieden aan Oekraïne, dat ge-troffen is door een watersnoodramp als gevolg van de verwoesting van de Kachovka-stuwdam. De water-schappen leveren in ieder geval boten, pompen, reddingsboeien, reddingsvesten en waadpakken. Reddingsbrigade Nederland levert reddingsboten (vletten). Daarnaast zijn zandzakken, bigbags, laarzen en an-dere materialen beschikbaar. Alle materieel uit Nederland is verzameld in een Defensie-depot in Vriezen-veen (Overijssel). Het wordt vanuit daar onder regie van BuZa in etappes getransporteerd naar het getrof-fen gebied. U bent op maandag 12 juni van 14.30 – 15.30 uur van harte uitgenodigd in Vriezenveen om het materieel en het (eerste) transport (ongeveer 15 vrachtwagens, eerste etappe) te filmen en fotograferen. Waarschijnlijk vertrekt het transport om 15.00 uur. De woordvoerders van de waterschappen en van Reddingsbrigade Nederland, zijn beschikbaar voor aanvullende informatie en reportages.

Wilt u bij het persmoment aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje of appje naar Rob Spit (rspit@uvw.nl - 06 57067247). Om toegang te krijgen op het Defensiedepot is een legitimatiebewijs verplicht. De adresgegevens zijn: Locatie: Bedrijvenpark Twente - 315 - 7602 KL – Almelo.

    

Achtergrondinformatie 

Zie voor eerdere berichtgeving:

•    https://unievanwaterschappen.nl/waterschappen-sturen-materieel-naar-oekraine/   

•    https://www.reddingsbrigade.nl/wij/actueel/nieuws/i/33013/reddingsbrigade-brengt-vaartuigen-bijeen-voor-noodhulp-in-oekraine/ 

 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid