'Kleine kans om nat te regenen bij fietsen naar het werk'

15 SEP 2021 13:52 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, Weeronline, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Landelijke Fiets naar je Werk Dag | ANP

Nederland wordt vaak gezien als een koud en nat kikkerlandje en daardoor pakken veel mensen de auto naar het werk. Toch is de kans dat om op de fiets naar het werk nat te regenen eigenlijk heel klein. Jaarlijks regent het volgens de laatste klimaatgemiddelden zo’n 650 uur. Dat is maar 7,4% van de tijd.

De meeste uren met regen komen voor in de wintermaanden met gemiddeld 10,2% van de tijd. In de zomer heb je de kleinste kans op een nat pak met 5,4%. Toch kan je ook dan behoorlijk doorweekt raken omdat zomerse buien kort en intensief zijn.

Landelijke Fiets naar je Werk Dag donderdag op meeste plaatsen droog

Morgen is het prima fietsweer. Donderdagochtend is het overwegend bewolkt met regionaal nog wat nevel of mist. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de regenjas kan thuisblijven. De terugweg naar huis verloopt met meer ruimte voor de zon en temperaturen rond 20 graden. In de kustgebieden waait het vrij krachtig en is het flink doortrappen.

Jaco van Wezel is meteoroloog en woordvoerder bij Weeronline

Meer binnen de rubriek Nationaal nieuws