Zorg is zelf aan zet om opleving van coronavirus en toename zorgvraag te kunnen opvangen

22 FEB 2022 12:10 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jan den Boon, Medisch Spectrum Twente, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Onderzoeksraad: Nederland was onvoldoende voorbereid op pandemie | NOS

De zorg is aan zet om zich voor te bereiden op een opleving van covid-19 in de winter 21-22. We herdenken de tweede verjaardag van de pandemie. Twee jaar waarin de continuiteit en beschikbaarheid van zorg werd ondersteund door beperkende maatregelen in de maatschappij. Vanaf nu zal zich dat niet meer herhalen.

De zorg zal zich zelf moeten wapenen om opleving van het virus en toename van zorgvraag te kunnen opvangen. De zorg gaat de maatschappij ondersteunen. Hiervoor moeten er nieuwe zorgconcepten worden uitgewerkt; zorg naar huis verplaatst worden, meer samenwerking in de regio en in de keten worden gezocht.

Personeel zal anders geschoold en ingezet moeten worden. Regionale pandemie units, flexibele IC's; zuurstof thuis, thuismonitoring zijn een paar voorbeelden. Het wordt een drukke zomer voor de zorg om dit te realiseren.

Jan den Boon, Voorzitter Raad van Bestuur, Medisch Spectrum Twente

Meer binnen de rubriek Zorg