Dexcom biedt mensen met diabetes meer vrijheid door nieuw Hybrid Closed Loop partnerschap

20 JUN 2024 13:08 | Dexcom Benelux

DexCom, Inc. (Nasdaq: DXCM), een wereldleider in continue glucosemonitoring voor mensen met diabetes, kondigt vandaag aan dat mensen met diabetes type 1 in Nederland een nieuw slangloos Hybrid Closed Loop-systeem (HCL) kunnen gebruiken: de Omnipod® 5 in combinatie met de Dexcom G6 Continuous Glucose Monitor (CGM). In Nederland hebben 100.000 mensen diabetes type 1, waarvan naar schatting 10.000 kinderen*. Dit maakt de ziekte na astma de meest voorkomende auto-immuunziekte onder kinderen⁴. Type 1 diabetes is voor iedereen die het heeft een uitdaging om mee te leven. Zeker voor kinderen met diabetes type 1 zijn dagelijkse activiteiten zoals sporten, eten en zwemmen extra uitdagend. De slangloze Omnipod® 5 insulinepomp die werkt met de Dexcom G6 CGM glucosesensor kan hun leven vereenvoudigen¹,²,⁴, terwijl families, vrienden en verzorgers op afstand glucosewaarden kunnen volgen met de unieke 'Follow'-app|| van Dexcom. 

Onderzoek gepubliceerd in Diabetes Care² toont aan dat het gebruik van dit Hybrid Closed Loop-systeem (HCL) de time in range¶ aanzienlijk verhoogt (11,5%) en HbA1c en tijd in hypoglykemie (<70 mg/dL) vermindert bij zeer jonge kinderen (2 – 5,9 jaar) met type 1 diabetes. In dezelfde studie brengen volwassen deelnemers bovendien 11,8% meer time in range door. Deze gezondheidsresultaten zijn alleen aangetoond wanneer het Omnipod® 5 HCL-systeem gekoppeld is met een Dexcom CGM glucosesensor.  

Kinderarts Maartje Wijers-van Amelsfort van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem vertelt: "Dankzij sensoren zoals de Dexcom G6 kunnen we steeds meer data gebruiken om de diabetes van onze patiënten te behandelen. De opkomst van hybrid closed loops helpt daar ook bij. We kunnen daarmee beter monitoren en onze behandeling waar nodig aanpassen. Dit maakt het gemakkelijker om diabetes goed te managen." 

Unieke features geven mensen meer flexibiliteit 

Voor volwassenen en kinderen met type 1 diabetes is dit nieuwe hybrid closed loop-systeem (HCL-systeem) met Dexcom G6 en Omnipod® 5 een belangrijke stap in het verbeteren van hun diabetesmanagement†. Het systeem is de eerste slangloze HCL in Nederland dat is goedgekeurd voor kinderen vanaf 2 jaar. Het biedt vrijheid om te bewegen zonder zorgen over losrakende slangetjes en de pomp en sensor kunnen op verschillende plekken op het lichaam worden gedragen. Het meest interessant voor ouders of verzorgers is de voor Dexcom unieke 'Follow'-app, waarmee gebruikers live hun glucosedata kunnen delen met maximaal 10 volgers, en tegelijkertijd verbonden zijn met de Omnipod® 5. Dat geeft iedereen meer gemoedsrust||. Bovendien zijn met de Dexcom G6§ de onderdelen die mensen op het lichaam dragen waterbestendig**, zodat sporten en spelen in zwembaden, zeeën en meren gemakkelijker wordt. 

Meest verbonden diabetessensor 

Dexcom benadrukt met deze verbinding zijn positie als voorloper in verbonden CGM-systemen. Dexcom G6 is exclusief gebruikt in de klinische studies die hebben geleid tot de goedkeuring van Omnipod® 5 in Europa, Canada en de Verenigde Staten²,⁵. Dexcom biedt gebruikers keuze en flexibiliteit als het gaat om hoe zij hun diabetes managen en hun glucosewaarden bekijken. Zo koppelt# Dexcom CGM met verschillende insulinepompen, digitale gezondheidsapps en lifestyle-apparaten zoals Garmin en Apple. Al deze opties geven mensen met diabetes meer vrijheid in het leven met de ziekte en het maken van de juiste keuze als het gaat om passende zorg.  

Dexcom G6 wordt in Nederland vergoed via zorgverzekeraars voor kinderen (18 en jonger), vrouwen die zwanger zijn of willen worden (type 1 en 2), en volwassenen met diabetes type 1 met ongereguleerde glucosewaarden of die lijden aan hypo-unawareness. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met hun zorgverlener of dexcom.nl bezoeken voor meer informatie. 

* RIVM, Diabetes Mellitus in Nederland 2020, 13 

§ De Dexcom G6-sensor en -zender zijn waterbestendig en kunnen, mits correct geïnstalleerd, tot 24 uur lang en tot maximaal 2.4 meter zonder problemen worden ondergedompeld. De ontvanger is niet waterbestendig. 

** De Pod heeft een IP28-specificatie voor waterdichtheid tot een diepte van 7,6 meter (25 voet) gedurende 60 minuten. De Omnipod 5-controller is niet waterbestendig. 

|| Aparte Follow-app en internetverbinding vereist. Gebruikers dienen altijd metingen te bevestigen op de Dexcom G6 app of receiver voordat ze een behandelbeslissing nemen.  

¶ Time in range is gedefinieerd als tijd binnen een glucoseschaal van 3.9-10.0 mmol/L - 70-180 mg/dL.  

# De uitgebreide lijst van compatibele apparaten is te vinden op: https://www.dexcom.com/nl-NL/compatibility  

† In vergelijking met patiënten die geen HCL gebruiken

1 Brown SA, et al. N Engl J Med. 2019;381(18):1707-1717.  2 Brown SA, et al. Diabetes Care. 2021;44(7):1630-1640.  3 Diabetes Fonds. Diabetes in cijfers via het diabetsfonds.nl opgezocht in juni 2024. https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-in-het-algemeen/diabetes-in-cijfers. 4 Sherr, J.L, et al. Diabetes Care 2022; 45(8):1907-1910  

--- Einde persbericht ----  

Over DexCom, Inc. 

DexCom, Inc. stelt mensen in staat om real-time controle over hun gezondheid te nemen door innovatieve continue glucosemonitoringsystemen (CGM). Met hoofdkantoor in San Diego, Californië en activiteiten in Nederland, is Dexcom uitgegroeid tot een leider in diabeteszorgtechnologie. Door te luisteren naar de behoeften van gebruikers, verzorgers en zorgverleners, werkt Dexcom aan het vereenvoudigen en verbeteren van diabetesmanagement wereldwijd. Voor meer informatie over Dexcom CGM, bezoek www.dexcom.com.  

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Dexcom Benelux

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Economie en geld