Dexcom G7: eerste glucosesensor met directe Apple Watch-verbinding in Nederland

02 SEP 2024 15:00 | Bijl PR

  • Dexcom G7 is het eerste en enige systeem voor continue glucosemonitoring dat rechtstreeks verbinding maakt met de Apple Watch*. 
  • Dexcom G7 geeft gebruikers de vrijheid en het gemak van live glucosemetingen in één oogopslag. Dit geeft ze vertrouwen, zelfs als ze hun telefoon niet bij zich hebben*†. 

Dexcom, Inc. (NASDAQ: DXCM), wereldwijd een marktleider op het gebied van real-time continue glucosemonitoring (rt-CGM), heeft aangekondigd dat Dexcom G7 nu in Nederland rechtstreeks verbinding kan maken met de Apple Watch*†. Dexcom G7 is het eerste en enige CGM-systeem dat rechtstreeks kan worden aangesloten op de Apple Watch* en geeft gebruikers de vrijheid en het gemak van real-time glucosemetingen in één oogopslag, wat gebruikers vertrouwen geeft, zelfs als ze hun iPhone niet bij zich hebben*†.  

“Bij Dexcom blijven we innoveren om onze gebruikers te ondersteunen bij het optimaal beheren van hun ziekte. Connectiviteit is een essentieel onderdeel van het comfort dat we nastreven. Deze nieuwe Direct to Apple Watch-verbinding was een van de meest gevraagde functies en we zijn erg blij dat we dit nu kunnen aanbieden aan de Nederlandse diabetesgemeenschap”, zegt Caroline Scheper, Landendirecteur Benelux bij Dexcom. “We zijn er trots op dat we de flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor mensen met diabetes kunnen vergroten met de nieuwe Direct to Apple Watch-functie.”

Met behulp van een eigen Bluetooth-verbinding stuurt de Dexcom G7-sensor glucose-informatie en gepersonaliseerde waarschuwingen rechtstreeks naar de Apple Watch† van een gebruiker, zodat ze kunnen hardlopen of uit eten kunnen gaan en met een gerust hart hun iPhone thuis kunnen laten. Dexcom G7 is de enige CGM-sensor die glucose op meerdere apparaten tegelijk en onafhankelijk kan weergeven, waaronder op een smartphone, smartwatch en een ontvanger of gekoppeld automatisch insulinetoedieningssysteem‡.

“Ik ben niet alleen een fanatieke hardloper, maar ook een professionele hardlooptrainer, dus om continu inzicht te hebben in mijn glucosewaarden met slechts een blik op mijn pols is een enorm voordeel voor mij. De nieuwe Direct to Apple Watch met de Dexcom G7 is een echte gamechanger voor mij, het heeft me een extra gevoel van vrijheid en vertrouwen gegeven omdat ik nu zelfs mijn telefoon thuis kan laten als ik ga hardlopen.” zegt Olaf Kerkhof, een Nederlandse Dexcom Warrior§. 

De lancering van 'Direct to Apple Watch'-connectiviteit in Nederland geeft Dexcom-gebruikers een aanvullende optie om hun glucosewaarden in real-time te controleren. Deze nieuwe optie biedt de vrijheid, het gemak en de discretie van real-time glucose metingen in één oogopslag*† en het vertrouwen om hun iPhone thuis te laten. Voor mensen met diabetes, kunnen rt-CGM sensoren zoals de Dexcom G7 leiden tot verbeteringen op lange termijn in de metabole controle1, || ,2,3 en de kwaliteit van leven4,5. 

Meerdere studies tonen aan dat mensen met diabetes die gebruik maken van real-time CGM, zoals die van Dexcom, minder vaak in het ziekenhuis worden opgenomen, wat resulteert in kostenbesparingen voor de gezondheidszorg. Goede metabole controle kan worden gemeten door het monitoren van 'time in range' (TIR), daarbij is aangetoond dat Dexcom rtCGM de TIR zelfs significant verhoogt ¶,1, ||,4, 11-12.  

Direct to Apple Watch is nu beschikbaar voor Dexcom G7-gebruikers in Nederland, nadat de koppeling al live ging in de Verenigde Staten, Ierland en het Verenigd Koninkrijk plus andere markten over de hele wereld#. Om Direct to Apple Watch te kunnen gebruiken, moeten gebruikers beschikken over de Dexcom G7 app versie 2.1, een Apple Watch Series 6 of nieuwer met watchOS 10 of nieuwer en een iPhone met iOS 17 of nieuwer. Ga voor meer informatie over Direct to Apple Watch en een lijst met compatibele apparaten naar www.Dexcom.com/G7. 

*Smart apparaat afzonderlijk verkrijgbaar. Ga voor een lijst met compatibele apparaten naar dexcom.com/compatibility.

†Voor het koppelen van een nieuwe Dexcom G7-sensor met een compatibele Apple Watch is een compatibele smartphone nodig. Om Share/Follow te gebruiken moet de smartphone zich binnen 10 meter van de Dexcom G7 bevinden.

‡Om meer te leren over insulinepomp integraties en compatibiliteit met Dexcom CGM systemen, bezoek dexcom.com/integrate.

§Olaf is een gesponsorde ambassadeur van Dexcom

|| Studie inclusief niet-Dexcom CGM-systeem

¶ Tijd binnen bereik werd gedefinieerd als 3,9-10 mmol/L - 70-180 mg/dL.

#Extra markten met 'Direct to Watch' op het moment van publicatie van het persbericht: Oostenrijk, Canada, Denemarken, Duitsland, Hong Kong, Italië, Luxemburg, Malta, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

1 Šoupal J, et al. Diabetes Care 2020;43:37-43. 2 Martens T, et al. JAMA. 2021;325(22):2262-2272. 3 Heinemann L, et al. Lancet. 2018;391(10128):1367-1377. 4 Lind M, et al. JAMA. 2017;317(4):379-387. 5 Gilbert TR, et al. Diabetes Technology & Therapeutics 2021;23(S1):35-39. 6 Alshannaq, Cogswell, Pollock et al. Cost-utility of real-time continuous glucose monitoring versus zelfcontrole van bloedglucose en intermitterend gescande continue glucosemonitoring bij mensen met type 1 diabetes die meerdere dagelijkse insuline-injecties krijgen in Denemarken. Diabetes Obes Metab. 2023;25:2704-2713. 7 Roze S, Isitt JJ, Smith-Palmer J, Lynch P. Evaluation of the Long-Term Cost-Effectiveness of the Dexcom G6 Continuous Glucose Monitor versus Self-Monitoring of Blood Glucose in People with Type 1 Diabetes in Canada. Clinicoecon Outcomes Res. 2021; 13:717-25. 8 Roze S, Isitt J, Smith-Palmer J, Javanbakht M, Lynch P. Long-term cost-effectiveness of Dexcom G6 real-time continuous glucose monitoring versus self-monitoring of blood glucose in patients with type 1 diabetes in the U.K. Diabetes Care .2020; 43:2411-7. 9 Roze S et al. Long-term cost-effectiveness the Dexcom G6 real-time continuous glucose monitoring system compared with self-monitoring of blood glucose in people with type 1 diabetes in France. Diabetes Ther. 2021; 12(1):235-46. 10 Isitt JJ et al. Long-term cost-effectiveness of Dexcom G6 real-time continuous glucose monitoring system in people with type 1 diabetes in Australia. Diabetes Med. 2022 39 (7) :e14831. 11 Beck RW et al. JAMA. 2017.317(4).371-378. 12 Beck RW et al. Ann Intern Med. 2017.167(6).365-374  

Meer binnen de rubriek Zorg