Innovatie in plasticrecycling is onmisbaar

19 OKT 2021 10:45 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Hester Klein Lankhorst, Stichting Afvalfonds Verpakkingen, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Nederland toonaangevend in plastic recycling-innovaties - LINK

Ook met de recyclingresultaten voor verpakkingen behoort Nederland tot de koplopers. We doen het goed: ruim 80% van alle gebruikte verpakkingen in Nederland wordt gerecycled.

Willen we dit ook in de toekomst goed kunnen blijven doen, dan is innovatie onmisbaar. Vooral om plastic verpakkingen nog beter te kunnen recyclen. Succesvol hergebruik van verpakkingsafval kan niet zonder te blijven innoveren. Het is mooi dat er veel initiatieven en samenwerking is en dat Nederland ook hierin tot de koplopers behoort.

In de keten van plasticrecycling speelt iedere schakel een belangrijke rol. Van het verpakkingsontwerp tot inzameling in gemeenten en van sortering tot recycling naar een nieuw product. Op alle onderdelen is innovatie van groot belang. Als Afvalfonds werken wij samen met deze ketenpartijen om verbetering en innovatie te stimuleren en verder te brengen. Samen maken we de verpakkingsketen circulair.

Hester Klein Lankhorst, Algemeen directeur, Stichting Afvalfonds Verpakkingen

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek