Uit een onlangs gehouden onderzoek door Stichting Bewegen Zonder Pijn onder mensen met artrose en andere gewrichtsaandoeningen, blijkt dat bijna 70% de groenlipmossel kent. Twee jaar geleden was dit 30%.
De Stichting hield het onderzoek via de website bewegenzonderpijn.com. Deze website trekt 350.000 bezoekers per maand. Aan het onderzoek deden 6608 deelnemers met gewrichtsaandoeningen mee. 76% van hen lijdt aan artrose.
Groenlipmossel
Groenlipmossel is een natuurlijke ontstekingsremmer die effectief werkt bij mensen met artrose. De bekendheid van groenlipmossel als voedingssupplement bij deze aandoening is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld.
Van de deelnemers aan het onderzoek die getroffen zijn door artrose, gebruikt bijna 40% groenlipmossel. De meeste patiënten gebruiken het supplement voor langere tijd. Ze blijven het ook gebruiken wanneer de klachten verholpen zijn.
Tevredenheid over producten
Er zijn veel verschillende groenlipmosselproducten te koop. Er zijn vloeibare varianten, poeders, en capsules met vloeibare of droge inhoud verkrijgbaar. Het blijkt dat niet alle producten met groenlipmossel de pijnklachten bij artrose even goed verhelpen. De tevredenheid van de verschillende producten varieert ongeveer van 40% tot bijna 70%. De producten die een combinatie van groenlipmossel en een aantal andere ingrediënten voor de gewrichten bevatten, werken het beste.
Hart- en vaatziekten
Aan de deelnemers werden ook vragen gesteld over het risico op hart- en vaatziekten, en gebruik van medicatie en voedingssupplementen bij deze problematiek. Rode gist rijst wordt gebruikt als natuurlijk alternatief voor statines bij het verlagen van cholesterol.
Mensen die in de risicogroep voor hart- en vaatziekten vallen, doen er verstandig aan om dit supplement te gebruiken wanneer medicatie (nog) niet nodig is. Het bleek dat onder de deelnemers die in de risicogroep vallen en nog geen medicatie gebruiken, slechts 30% met Rode gist rijst bekend is, en 3% dit gebruikt. Meer bekendheid over de risico’s van hart- en vaatziekten en mogelijkheden van preventie hierbij, is nodig.
Dit is een origineel bericht van Stichting Bewegen zonder Pijn