Sdu en startup Skopos.Ai gaan samen de strijd aan tegen cybercriminaliteit

30 MEI 2022 12:42 | Sdu

Han Veldwijk, CEO Skopos en Willem ter Linden, commercieel directeur Sdu ondertekenen samenwerking

Sdu en Skopos slaan de handen ineen om te zorgen dat organisaties snel, eenvoudig & aantoonbaar in control zijn van hun cyberrisico’s. Met de 24/7 cybersecurity audit van Skopos.Ai worden dagelijks beveiligingsrisico’s van apparaten, techniek en proces gescand. Door tijdig inzicht te geven kunnen ransomware en andere aanvallen voorkomen worden. Dit is uniek in de markt vanwege de holistische visie op cybersecurity risico’s, het dashboard dat realtime verschillende risico’s in kaart brengt en het maandelijks rapport dat adviseert over de acties ter versterking van de beveiliging voor de verschillende disciplines in een organisatie. Samen zetten Sdu en Skopos.Ai een baanbrekende nieuwe cybersecurity dienstverlening op, inclusief een trainingsaanbod, gericht op B-to-B adviseurs en haar klanten die hiermee ook stappen kunnen maken op het gebied van preventie van cybercriminaliteit.

Met deze unieke samenwerking tussen Sdu en Skopos kunnen we ervoor zorgen dat organisaties snel, eenvoudig en aantoonbaar in control zijn van hun cyberrisico’s. Met de doorlopende cybersecurity audit van Skopos.AI worden dagelijks beveiligingsrisico’s gescand. Door tijdig inzicht te geven kunnen ransomware en andere aanvallen bij onze klanten preventief voorkomen worden”, aldus Sander de Groot, CEO van Sdu.

 

Van Accelerator programma naar samenwerking

Skopos en Sdu zijn geen vreemden van elkaar: Skopos nam vorig jaar deel aan het Startup Accelerator programma LightSpeed van het Europese moederbedrijf Lefebvre Sarrut. Van alle Nederlandse inzendingen kwam Skopos als winnende startup uit de bus. De samenwerking is een logische stap, volgens Han Veldwijk van Skopos: “Sdu zet sterk in op workflow en compliance en Skopos neemt daarin het voortouw op het vlak van continue cyber audits. Door onze krachten te bundelen, zorgen we ervoor dat steeds meer bedrijven cybersecure zijn en geven wij directies duidelijk inzicht, in normale mensen taal.”

Vanuit lokale en Europese overheden komt er steeds meer regelgeving op het gebied van veiligheid waar bedrijven aan moeten voldoen en jaarlijks op moeten rapporteren. Ook de notarissen, advocaten, juristen en belastingadviseurs en andere klanten van Sdu werken voortdurend met privacygevoelige informatie, zoals persoonsgegevens. Daarmee kunnen zij al snel een doelwit worden van een cyberaanval. Door een dienst aan te bieden waarmee dit wordt voorkomen, helpt Sdu haar klanten bij het aanscherpen van de digitale veiligheid.

 

Over Skopos

Skopos.AI is opgericht door cyber deskundigen uit de bank- en verzekeringswereld. Skopos biedt een complete cyber risicopreventie methode en zorgt dat organisaties snel, eenvoudig & aantoonbaar in control zijn van hun cyber risico’s. Het team van ethische hackers heeft gewerkt voor banken en verzekeraars als Rabobank, Lloyds en Achmea.

Over Sdu

Sdu is de innovatiepartner voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale en publieke sector en het bedrijfsleven. Sdu ontwikkelt software producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Nu, en in de toekomst. Met ruim 200 jaar ervaring en als onderdeel van het internationale netwerk Lefebvre Sarrut, heeft Sdu zeer goede kennis van ontwikkelingen en behoeften in het juridische en fiscale werkveld.

Meer informatie over het LightSpeed accelarator programma is terug te vinden op: https://lightspeed.lefebvre-sarrut.eu/  

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales