Lefebvre Sarrut zet generatieve AI in voor zoekopdrachten naar juridische informatie

28 MRT 2023 10:27 | Sdu

Den Haag, 28 maart 2023 - Lefebvre Sarrut, de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis, heeft generatieve, kunstmatige intelligentie geïntegreerd in zijn oplossingen voor zoekopdrachten naar juridische informatie in Spanje. Door voor zijn algoritmen alleen geverifieerde content te gebruiken, is Lefebvre Sarrut het eerste juridische kennisbedrijf in Europa dat juridische professionals betrouwbare en volledige, door AI gegenereerde zoekresultaten garandeert.

Onlangs is generatieve AI-technologie onder de aandacht van het publiek gebracht dankzij oplossingen zoals ChatGPT die content creëren, zoals teksten, afbeeldingen, audio en synthetische gegevens. Hoewel de technologie indrukwekkende teksten kan opstellen die menselijk schrijven nabootsen, kunnen de resultaten onnauwkeurig zijn als ze gebaseerd zijn op onvolledige, verouderde of niet-geverifieerde informatiebronnen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft Lefebvre Sarrut de zoekmogelijkheden van zijn algoritme verfijnd om zich uitsluitend te richten op actuele, juridische informatie van geverifieerde bronnen. Deze garantie dat gebruikers betrouwbare en nauwkeurige informatie ontvangen, is een primeur voor op AI gebaseerde oplossingen in de juridische sector.

Vergeleken met andere open modellen, integreert de innovatieve technologie van Lefebvre Sarrut een nieuw geavanceerd zoekalgoritme dat de redactionele inhoud minutieus verwerkt, gebruikmakend van betrouwbare bronnen zoals de Memento-kennis van de Groep, evenals andere geverifieerde informatie over wetgeving, doctrine en jurisprudentie uit de enorme database. Deze inhoud wordt vervolgens geharmoniseerd met taalmodellen om nauwkeurige, gemakkelijk leesbare resultaten te garanderen, en wordt ondersteund door links naar informatiebronnen.

"We zijn er trots op dat we onze cliënten dit nieuwe, krachtigere instrument kunnen aanbieden om hun juridische werk te verbeteren", aldus Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut."Juridische professionals ervaren onmiddellijk de voordelen hiervan in termen van efficiëntie en tijdbesparing. Dit is nog maar het begin, en de combinatie van technologieën die we ontwikkelen zal ons in staat stellen om nog verder te gaan. Ons doel is om betrouwbare oplossingen te bieden die onze klanten echte waarde en voordelen bieden. Onze AI-oplossingen zijn toonaangevend in de branche, waardoor we weer een stap voorwaarts kunnen zetten richting ons doel om kennis beschikbaar te stellen voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzamere samenleving."

Over Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. Met kantoren in Frankrijk (Lefebvre Dalloz), Duitsland (Juris/Stollfuß), Italië (Giuffrè Francis Lefebvre), Nederland (Sdu), Spanje (Lefebvre) en België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk (Larcier-Intersentia), biedt de groep, publicaties, softwareoplossingen en trainingen voor een breed scala van organisaties in de private en publieke sector en voor gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten, enz.). Lefebvre Sarrut genereerde in 2021 een omzet van € 535 miljoen en heeft 2.500 mensen in dienst. De missie van de groep is om kennis beschikbaar te stellen voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzame samenleving. www.lefebvre-sarrut.eu

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media