In Nederland droog tijdens halve finale EK voetbal

09 JUL 2024 13:08 | Weeronline

Tijdens de halve finale van het EK voetbal is het in Nederland droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. De temperatuur ligt tussen 16 en 19 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig. In Dortmund wordt het in de avond droog. De temperatuur komt uit op 16 tot 20 graden.

Vandaag wordt het op veel plaatsen zomers tot tropisch warm met temperaturen van 25 tot 30 graden. Eind van de middag en in de avond volgen echter stevige regen- en onweersbuien waarbij ook kans is op hagel, veel regen in korte tijd en (zeer) zware winstoten. Hiervoor is ook code oranje afgegeven.

Woensdag is het weerbeeld anders. In Nederland is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden. Landinwaarts kan een stapelwolk uitgroeien tot een (onweers)bui, maar zo stevig als vandaag zijn de buien niet. Daarbij wordt het 21 tot 24 graden. Nederland speelt om 21:00 uur de halve finale tegen Engeland en dan wordt het prima weer om de wedstrijd buiten te kijken. De temperatuur ligt rond 16 graden in het noordwesten van het land tot 19 graden in steden als Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Enschede.

In Dortmund begint de dag met een mix van wolken en opklaringen. Daarna neemt het aandeel stapelwolken toe en in de middag zijn er een aantal (onweers)buien. De temperatuur stijgt naar 24 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het drukkend warm aanvoelen. Om 21:00 uur, wanneer de wedstrijd begint, schijnt de zon nog een tijdje en blijft het droog. Daarbij staat er een zwakke zuidwestenwind. De temperatuur ligt rond 20 graden aan het begin van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd koelt het geleidelijk af. In de nacht liggen de minima rond 16 graden.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/9-7-2024-het-weer-tijdens-nederland-engeland

Meer binnen de rubriek Sport